Tehnopolis
StoryEditor

Korisnici Facebooka naručivat će uslugu Ubera Messengerom

17. Prosinac 2015.
Piše:
lider.media

Facebook je objavio da je u fazi testiranja usluge koja će korisnicima njegove aplikacije Messenger omogućiti da izravno naručuju uslugu taksi prijevoza dostupnu na Uberu

Uber im je prvi partner za novu uslugu koja će biti dostupna putem Messengera za birane korisnike na lokacijama na kojima Uber posluje u Sjedinjenim Državama, objavio je Facebook na svome blogu. I Uber je na svome blogu najavio početak pružanja usluga u Sjedinjenim Državama putem Messengera.  Uberov konkurent Lyft, koji također posreduje u pružanju usluge prijevoza, bit će u siječnju također dodan na Messenger, kazali su za Reuters dobro upućeni izvori u Lyftu.

Korisnici mogu doći do prijevoza u najnovijoj verziji Messengera odabirom "prijevoza" u izborniku ili pritiskom na odgovarajuću ikonu dok razgovaraju.

- Facebook na to gleda kao na način povećanja atraktivnosti Messengera, kazao je Thillo Koslowski, potpredsjednik u istraživačkoj tvrtki Gartner. Dodaje da navedena usluga Uberu otvara veliko tržište.

Facebook je vrlo intenzivno radio na tome da učini privlačnijom svoju uslugu Messenger. Tako su od prošle godine njegovi korisnici obvezni instalirati posebnu aplikaciju za slanje i primanje poruka. Od tada je Facebook dodatno unaprijedio njezine osobine omogućivši korisnicima i slanje i primanje novca putem Messengera. Internetski div tako pokušava uhvatiti korak sa sličnom aplikacijom WeChat, kineske internetske tvrtke Tencent Holdings, koja je odavno ponudila korisnicima slične usluge.

19. travanj 2024 21:27