Tehnopolis
StoryEditor

Kuc-kuc, na vratima je Google Duo

16. Kolovoz 2016.
Piše:
lider.media

Google je danas predstavio Duo, novu aplikaciju koja omogućuje brzo i lako uspostavljanje video poziva na različitim platformama i tako još jednom potkopava strategiju glavnog konkurenta Applea čiji softver "obožava" zatvoreni eko-sustav.

Duo radi na  Androidu i iOS-u, što je samo po sebi prednost pred Apple FaceTimeom čije korištenje podrazumijeva posjedovanje iPhonea, iPada ili recentne generacije iPoda.

Iako je riječ o zasićenom tržištu, gdje video pozive nudi pregršt aplikacija, uključujući Googleov Hangouts, Duo nudi nekoliko značajki koje bi se mogle svidjeti korisnicima. Prva je "Knock-knock", odnosno mogućnost da se video osobe koja upućuje poziv vidi prije odgovora, druga je varijabilnost za koju iz Googlea tvrde da omogućuje neprekidne video pozive čak i kad je mreža loša, a propusnost slaba.

[embed]https://youtu.be/01qK94KBwY8[/embed]

- Svi znamo osjećaj kad se poziv prekine zbog veze ili kad video postane isprekidan. Mi smo izgradili Duo da bude brz i pouzdan, kako bi se video pozivi spojili brzo i radili dobro na sporijim mrežama. Kvaliteta poziva se prilagođava uvjetima na mreži kako bi vas zadržala spojenima – u trenucima kad je propusnost ograničena, Duo će graciozno smanjiti rezoluciju da vas održi povezanima. Za video pozive u pokretu, Duo će se automatski prebaciti s Wi-Fi na mobilne podatke bez prekidanja poziva. Poziv možete započeti kod kuće i nastaviti ga bez prekida kad izađete kroz vrata – piše, među ostalim, na Googleovom blogu.

Možda najzanimljivije, Duo nudi sve traženiju sigurnost i privatnost, odnosno end-to-end enkripciju, tek djelomično implementiranu u MS Skypeu i trenutačno u beta fazi razvoja za Facebookov Messenger.

26. travanj 2024 12:05