Tehnopolis
StoryEditor

Lenovo s rekordnom tromjesečnom dobiti

30. Siječanj 2013.

Kineska grupa Lenovo izvijestila je u srijedu o rekordnoj tromjesečnoj dobiti zahvaljujući povećanom udjelu u tržištu osobnih računala i širenju na segment pametnih telefona.

U trećem fiskalnom tromjesečju od listopada do prosinca proizvođač ThinkPada, ujedno drugi po veličini proizvođač pametnih telefona u Kini, ostvario je rekordnu neto dobit od 204,9 milijuna dolara, što je 33,5 posto više nego u istom razdoblju prethodne godine.

Prihodi su također dosegnuli rekordni iznos, od 9,4 milijarde dolara, što je 12 posto više nego u odgovarajućem razdoblju prethodne godine.

Grupa je u trećem fiskalnom tromjesečju isporučila rekordnih 14,1 milijun osobnih računala, povećavši udio u svjetskom tržištu na 15,9 posto.

Proteklih je godina Lenovo brzo povećavao udio u tržištu osobnih računala temeljem akvizicija. Tvrtka u stopu prati vodećeg u svijetu Hewlett Packarda po broju isporučenih računala, pokazuju podaci grupe za istraživanja u tehnološkom sektoru IDC.

S obzirom na usporavanje rasta potražnje za osobnim računalima u Lenovu su se odlučili proširiti i na sektor mobilnih telefona kako bi iskoristili snažnu potražnju za pametnim telefonima i tablet računalima, posebice na domaćem kineskom tržištu, najvećem u svijetu kada su u pitanju mobilni telefoni i osobna računala..

16. travanj 2024 18:44