Tehnopolis
StoryEditor

Lenovo Yoga Tablet 2 Pro - Projektor u tabletu

18. Listopad 2014.
Piše:
Branimir Kovač

Tržište tableta nakon godina brzog rasta pomalo je zasićeno, pa proizvođači počinju smišljati nove funkcionalnosti kojima bi privukli kupce. Novi Yoga Tablet 2 Pro iz radionice Lenova ima adut koji će cijeniti svi koji često održavaju prezentacije

Prava efektna prezentacija oduvijek je uključivala projektor, no u mobilnim uvjetima njegovo stalno prenošenje nije baš najpraktičnije. Jednako tako, u raznim situacijama kada je u kratkom roku potrebno organizirati prezentaciju nije uvijek lako nabaviti projektor, čak i ako je održavate u svojoj tvrtki, jer je često zauzet.

Rješenje je projektor ugrađen u tablet, a Lenovo je iskoristio zanimljivu konstrukciju Yoga serije s cilindričnim postoljem koje je idealno poslužilo za smještaj malenog projektora. Kvaliteta prikaza, koliko smo imali prilike vidjeti, iznenađujuće je dobra i pogodna za različite poslovne primjene.

Kad je riječ o samom tabletu, zasnovan je na Androidu, ima veliki 13-inčni zaslon rezolucije 2560x1600 točaka te je ugrađen Intelov procesor Atom Z3745 i 2 B radne memorije. Za kvalitetu prezentacija poslužit će i ugrađeni 2.1 zvučnički sustav s ugrađenim subwooferom (!) od 5W, a tu je i HDMI videoizlaz u slučaju da sliku želite prikazati na monitoru ili televizoru. Baterija bi trebala dostajati za 15 sati rada, a cijena je 500 dolara.

09. svibanj 2024 20:13