Tehnopolis
StoryEditor

LG predstavio OLED TV

25. Svibanj 2012.
Piše:
lider.media

Koreanski LG Electronics (LG) je u monegaškom Salle des Etoilesu Europi predstavio svog ‘konja za trku’ na izazovnom tržištu televizora - najveći i najtanji televizor na svijetu 55-inčni OLED televizor.

LG-ijeva inovacija OLED podrazumijeva da ti televizori sami generiraju svoju vlastitu svjetlost dok LCD i LED zasloni trebaju pozadinsko osvjetljenje. U izradi vanjskog dijela korištena je plastika ojačana karbonskim vlaknima (CFRP) pa je novi LG-ijev TV tanak 4 milimetra i težak je deset kilograma što je rezultiralo filozofijom ultratankog dizajna pod nazivom Paper Slim. Na europskoj premijeri je rečeno da će korisnici u OLED TV-u dobiti tehnologiju CINEMA 3D i funkcije Smart TV-a. LG-ijeva tehnologija 4 Color Pixsel koristi bijele podpiksele čime se osigurava savršen prikaz boja, a značajka Color Refiner poboljšava prikaz što rezultira živopisnom i prirodnom slikom, ugodnom za gledanje. Zaslon ujedno osigurava gledanje programa bez distorzije ili gubitka kontrasta, neovisno o osvjetljenju prostora ili kutu gledanja.

Premijeru su podržali prvak u Formuli 1, Sebastian Vettel, redatelj Jean-Jacques Annaud i model Gemma Sanderson dok je Stanley Cho, direktor LG-evog poslovanja u Europi najavio ambiciozne planove za europsko tržište.- Uz OLED televizor, koji je predvodnik naše linije premium proizvoda u Europi, samo smo korak do prve pozicije među brendovima televizora ovdje. Dotad ćemo nastaviti razvijati proizvode koji nas čine najinovativnijom kompanijom u segmentu kućne zabave u industriji- zaključio je Cho. LG OLED televizori na Europskom tržištu biti će dostupni u drugoj polovici 2012.

24. travanj 2024 02:43