Tehnopolis
StoryEditor

LG predstavio svoj najveći i najtanji OLED televizor

29. Studeni 2012.
Piše:
lider.media

LG Electronics (LG) predstavio je u Hrvatskoj svoj najveći i najtanji OLED televizor – 55-inčni model EM9700. Ovu naprednu generaciju televizora ponudit će na našem tržištu početkom sljedeće godine.

Za razliku od LCD ili LED zaslona koji zahtijevaju pozadinsko osvjetljenje, OLED televizori generiraju svoju vlastitu svjetlost, eliminirajući potrebu za pozadinskim osvjetljenjem. Bez obzira je li riječ o 2D ili 3D prikazu slike, ona je kod LG-evog OLED televizora izrazito precizna i živopisna zahvaljujući dvjema inovativnim značajkama: 4-Color Pixels te Color Refiner. 

4-Color Pixels dodaje bijeli podpiksel tradicionalnim trima primarnim bojama i tako osigurava superioran raspon boja iz bilo kojeg kuta te time nadmašuje OLED televizore konkurenata koji koriste uobičajeni RGB model, za razliku od LG-evog WRGB modela. Nijanse i tonovi boja također su poboljšani zahvaljujući LG-evom algoritmu što ih čini još realističnijima te ugodnijima za gledanje. Color Refiner unapređuje preciznost prikaza boja stalno nadgledajući njihovu konzistentnost. Boje ostaju vjerne čak i pri slabom osvjetljenju, a neograničeni kut gledanja omogućava svakom u prostoriji uživanje u briljantnoj slici bez gubitka kontrasta ili distorzije boja. Bolje renderiranje boja u mraku omogućava beskonačan omjer kontrasta koji koristi LG-eve samosvjetleće piksele. Jasnoća slike dodatno je poboljšana neviđenom brzinom ovog televizora uz vrijeme odziva od svega 0,02 ms čak i prilikom prikaza scena s brzim pokretima. LG-ev OLED televizor osim tehnološke karakterizira i estetska sofisticiranost. Njegov ultratanki dizajn od svega 4 mm i težina od 10 kg postignuti su korištenjem polimera pojačanih karbonskim vlaknima (CFRP) što se najčešće rabi za izradu trkaćih automobila i aviona. Ovakvim dizajnom televizora sa zaista minimalnim okvirom želi se maksimalno povećati „uranjanje“ gledatelja u sadržaj. „Na izmaku je još jedna uzbudljiva godina, LG-eva šesta u Hrvatskoj, u kojoj smo uložili puno truda kako bismo se jasno pozicionirali kao predvodnik u dizajnu, inovacijama i primjeni novih tehnologija na području potrošačke elektronike. Primjer novog uzbudljivog proizvoda svakako je naš OLED televizor koji predstavlja dosad najagresivniji iskorak LG-a kad je riječ o tehnologiji i dizajnu“, izjavio je Mario Medved, direktor LG-a Hrvatska.Na druženju s novinarima predstavljen je i LG CINEMA 3D pametni televizor 47LM960V s dizajnom CINEMA SCREEN i atraktivnim postoljem, a koji dolazi s daljinskim upravljačem Magic Remote te laganim 3D naočalama. Za razliku od ostalih modela televizora za 2012. godinu, ovaj se može pohvaliti dvojezgrenim procesorom te NANO FULL LED pozadinskim osvjetljenjem te i dalje pruža sve prednosti LG-evih pametnih televizora – brži i lakši pristup mnoštvu sadržaja i aplikacija te pretvaranje 2D sadržaja u 3D. Oba predstavljena proizvoda osvojila su i prestižne nagrade EISA (European Imaging and Sound Association) za 2012./2013. godinu - proizvodom s najboljim prikazom proglašen je LG-ev OLED televizor (modeli 55EM970V i 55EM975V), dok je LG CINEMA 3D pametni televizor (model 55LM960V) dobio nagradu u kategoriji najboljeg pametnog televizora (Smart TV) u Europi.

16. travanj 2024 11:28