Tehnopolis
StoryEditor

LinkedIn postaje izdavačka platforma za englesko govorno područje

09. Siječanj 2015.
Piše:
lider.media

LinkedIn je danas objavio kako otvara svoju izdavačku platformu milijunima ljudi diljem svijeta.

Inicijativa je započela još 2012. godine, kada je LinkedIn pozvao istaknute poduzetnike i javne figure, kao što su Richard Branson i predsjednik Obama, da napišu nekoliko članaka za njihov program Influencers. Prošle je godine, međutim, program postao otvoren i za LinkedInove članove u SAD-u, što je mnogima omogućilo da izraze svoje ideje i iskustva s drugim članovima te društvene mreže, bez obzira na njihovu poslovnu pozadinu.

Nakon milijun postova, LinkedIn opciju otvara za sve države engleskog govornog područja, što podrazumijeva otprilike 230 milijuna korisnika.

Postovi se razlikuju od statusa utoliko što preuzimaju formu članaka te ‘ohrabruju‘ dijeljenje i komentiranje. Da biste napisali post potrebno je kliknuti na ikonu koja izgleda kao kemijska olovka, koja se nalazi u kućici za statuse, i to vas vodi u editor nalik na WordPress.

Sigurno je da je LinkedIn daleko dogurao u proteklom desetljeću. Još je 2011. predstavio LinkedIn Today, svojevrsni generator vijesti, koji korisnicima omogućava pretraživanje članaka vezanih uz teme koje smatraju bitnima. Sam početak te ideje možemo pratiti još od pokretanja ‘Gupa‘. LinkedIn je nedavno za 90 milijuna dolara kupio Pulse. Ono što se sada zove LinkedIn Pulse analizira sadržaj koji korisnici objavljuju i to kategorizira u različite skupine, što olakšava pretragu prema ključnim riječima i temama.

Poslovna mreža tvrdi da će mogućnost objavljivanja proširiti na sve članove i jezike ‘u predstojećim mjesecima‘.

20. travanj 2024 04:31