Tehnopolis
StoryEditor

M SAN Grupa predstavila svoj smartphone Vivax

03. Prosinac 2013.

M SAN Grupa predstavila je danas svoj pametni telefon pod brendom VIVAX kojih je u prva dva tjedna prodaje prodala blizu četiri tisuće, a općenito očekujući dobre poslovne i prodajne rezultate s tim uređajem već u 2014. planira zauzeti 15 postotni udjel na hrvatskom tržištu pametnih telefona.

Predstavljajući taj novi pametni telefon, koji dolazi u dva modela, voditelj VIVAX odjela M SAN Grupe Vladimir Brkljača naznačio je i da se po procjenama u 2014. u Hrvatskoj očekuje da će tržište pametnih telefona doseći 50 tisuća komada i to bez ponude telekom operatora.

Sa telekom operatorima u Hrvatskoj i regiji, gdje posluje M SAN grupa, za sada još nisu dogovorili neku važniju suradnju odnosno prodaju, ali Brkljača vjeruje da će i bez toga njihovi pametni telefoni imati dobar odaziv i individualnih i poslovnih korisnika.

Takvo uvjerenje u M SAN Grupi temelje na dobrom omjeru cijene i kvalitete koji su, kako je rekao Brkljača, konkurentni i u Hrvatskoj i susjednoj regiji te na istočnim tržištima Europe.

Istaknuo je da se taj pametni telefon proizvodi u njihovoj tvornici u Kini, gdje imaju od 2007. i laboratorij za testiranje kvalitete u kojemu radi 15 ljudi te testiraju pametne telefone u skladu s EU regulativama i normama.

Brkljača je najavio i da će u idućoj godini razvijati još tri kategorije pametnih telefona te ih vjerovatno i predstaviti tržištu.

Kazao je i da M SAN Grupa u 10 godina postojanja VIVAX brenda sa 230 različitih proizvoda pod tim brendom bilježi dobre rezultate i prihode te očekuje da će se najprodavanijim kategorijama proizvoda, klima uređajima i televizorima, pridružiti i VIVAX pametni telefoni.

19. travanj 2024 03:11