Tehnopolis
StoryEditor

Mark Zuckerberg predstavio ‘Facebook Home‘

05. Travanj 2013.

Zuckerberg je jučer predstavio ‘Facebook Home‘, softver dizajniran za Android kojem je Facebook početni zaslon te telefon pripremljen za taj sustav koji će proizvoditi tajvanska grupa HTC.

Na konferenciji za novinare u sjedištu svoje tvrtke direktor i osnivač društvene mreže rekao je da novi program želi u središte djelovanja tih uređaja staviti ljude, a ne aplikacije.Softver koji će omogućiti korisnicima da pristupe svojoj stranici na Facebooku čim upale telefon, moći će se ‘skidati‘ od 12. travnja s Google Play trgovine online.

Jedna verzija trebala bi biti dostupna u Europi idućih mjeseci, najavila je grupa koja upravo prilagođuje Facebook Home tabletima. Softver će prodavati i grupa HTC koja će proizvoditi telefone pripremljene s pristupnim zaslonom Facebook. Nazvan HTC First taj će se telefon u SAD-u prodavati za 100 dolara.

Facebook odsad želi pratiti svoje korisnike, kojih je više od milijardu, na mobitelima kao i multifunkcionalnim telefonima i tabletima. Zuckerberg je rekao da Facebook odsad želi više zarađivati na mobitelima, koji su budućnost informatičkog sektora, nego na klasičnim računalima.

18. travanj 2024 11:12