Tehnopolis
StoryEditor

Microsoft dobiva novog izvršnog direktora, smanjuje se utjecaj Billa Gatesa?

31. Siječanj 2014.
Piše:
lider.media

Proces potrage za novim prvim čovjekom Microsofta, koji traje već nekoliko mjeseci, konačno se bliži kraju. Očekuje se kako bi ime novog CEO-a moglo biti objavljeno već idućeg tjedna.

Potraga za novim predsjednikom počela je nakon što je aktualni CEO Steve Ballmer u kolovozu najavio svoj odlazak nakon desetljeća provedenog na čelu ove kompanije.

Prema pisanju Bloomberg Newsa, ali i nekih drugih internetskih portala, novi predsjednik Uprave Microsofta mogao bi postati Satya Nadella, dugogodišnji insider koji je obavljao mnoge poslove u ovoj kompaniji, a trenutačno je voditelj odjela Cloud and Enterprise.

Podsjetimo, zadnjih nekoliko mjeseci kao imena koja bi mogla preuzeti kompaniju iz Redmonda spominjali su se predsjednik Uprave Forda Alan Mulally, predsjednik Uprave Ericssona Hans Vestberg, kao i Stephen Elop donedavni predsjednik Nokije koji je odradio značajan posao u spajanju ove kompanije sa Microsoftom.

Najzanimljivije od svega zvuče najave o odlasku, ili barem smanjenom utjecaju dosadašnjih čelnih ljudi kompanije. Tako bi i osnivač i nekadašnji predsjednik uprave kompanije Bill Gates dobio manju ulogu od dosadašnje uloge direktora kompanije.

Podsjetimo, još krajem prošle godine pisalo se kako trojica najvećih investitora u Microsoftu lobiraju da se Gates povuče s mjesta direktora tvrtke. Sada se spekulira kako bi na njegovo mjesto mogao doći John Thompson iz odbora ove kompanije.

26. travanj 2024 12:21