06. svibanj 2019.

Microsoft osmislio uslugu kojom štiti političke kampanje tijekom europskih izbora

Izbori za Europski parlament su pred vratima, a zaštita vitalnih demokratskih procesa od kibernetičkih napada i dezinformacija jedan je od prioriteta. Stoga je Microsoft proširio usluge AccountGuard organizacijama u osam dodatnih europskih zemalja - Hrvatskoj, Cipru, Grčkoj, Malti, Poljskoj, Rumunjskoj, Sloveniji i Švicarskoj.

Microsoft AccountGuard je najmodernija usluga kibernetičke sigurnosti koja se besplatno nudi organizacijama koje koriste Office 365. Usluga je dostupna svim političkim kandidatima, strankama i stožerima kampanja koji rade na lokalnoj ili nacionalnoj razini u navedenim europskim zemljama. AccountGuard je stavljen na raspolaganje i think tank, neprofitnim i nevladinim organizacijama koje rade na pitanjima vezanim uz demokraciju i izborni integritet.

- Političke kampanje su posebno podložne napadima. Zbog velike količine osjetljivih informacija one su prvorazredna meta, s često nedostatnim implementiranim sigurnosnim mjerama ili resursima za sprečavanje provala - rekao je John Frank, potpredsjednik odjela za EU vlade u Microsoftu.

Nude se i besplatni treninzi kibernetičke sigurnosti, koje je dosad prošlo 1.000 osoba koje rade na izborima u Švedskoj, Finskoj, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Španjolskoj, Nizozemskoj, Rumunjskoj i Belgiji.