Tehnopolis
StoryEditor

Microsoft predstavio tablet Surface

19. Lipanj 2012.
Piše:
lider.media

Microsoft je jučer predstavio Surface - novi tablet koji kreće u ‘napad‘ na Appleov iPad. Novi tablet osmišljen je za rad s novim sustavom Windows 8, a dolazi u dvije verzije, WIndows RT i Windows 8 Pro, koje se razlikuju i hardverski.

- Želio sam softveru dati odgovarajući hardver - kazao je na predstavljanju Surfacea Microsoftov izvršni direktor Steve Ballmer. Windows RT težak je 676 grama, debljine 9,3 milimetara, dolazi sa 32 ili 64GB , a tu su microSD, USB 2.0 port i Micro HD Video. On je, kao i uređaj koji pokreće Windows 8 Pro, tablet 10,6-inčnog ekrana (ClearType HD Display). Međutim, ova pro verzija je teška 903 grama i debljine je 13,5 milimetara, a dolazi sa 64 ili 128 GB memorije. Windows RT tablet radit će na ARM chipsetu, dok će pro verzija imati Intel Ivy Bridge. 

Tablet je dizajniran i za rad s olovkom koja koristi ‘digitalnu tintu‘, odnosno kada se olovka približi zaslonu tableta, uređaj zanemari sve eventualne dodire na zaslonu i bilježi sve informacije koje dobiva od olovke na 600 dpi-ja. Tablet će krenuti u prodaju najesen, kada je planirano i lansiranje Windows 8, a cijena za sada nije poznata. Ono što je iznenadilo je činjenica da je Microsoft odlučio proizvesti i hardver, iako je prvenstveno softverska kompanija.

18. travanj 2024 14:05