Tehnopolis
StoryEditor

Microsoft prestaje proizvoditi smartphone s Android operativnim sustavom

19. Srpanj 2014.
Piše:
lider.media

Osim onih koji su trenutno dostupni na tržištu, Microsoft više neće proizvoditi pametne telefone s Android operativnim sustavom, izvještava BBC.

Nokia X modeli od sada postaju dijelom Lumia serije koja ima Windows Phone operativni sustav. Kada je Nokia izbacila seriju Android smartphonea u veljači, svi su bili zbunjeni tim strateškim potezom, budući da je Microsoft tad već imao razvijen Windows Phone.

Plan obuhvaća izbacivanje proizvoda nižeg financijskog ranga, budući da je to najbrže rastući trend te industrije trenutno. Microsoftov operativni sustav za mobilne uređaje trenutno koristi samo 14 posto uređaja

Ovakav potez u skladu je s ovih dana najavljenim otpuštanjem 18 tisuća Microsoftovih radnika kroz šest mjeseci, što je najveći broj otpuštenih u tridesetdevetogodišnjoj povijesti te kompanije. 

Satya Nadella, Microsoftov CEO, želi da se fokus tvrtke prebaci sa softvera na online usluge, aplikacije i uređaje.- Ovakve odluke su teške, ali nužne. Tehnološka industrija ne poznaje tradiciju, samo inovaciju. – napisao je Nadella radnicima u najavi otpuštanja. Iz Microsofta su najavljena i otpuštanja srednjeg menadžmenta. Troškovi ovakve odluke tvrtku će koštati između 1,1 i 1,6 milijardi dolara.

20. travanj 2024 01:38