Tehnopolis
StoryEditor

Mobilni cloud u fokusu

10. Rujan 2014.

Mobilna cloud rješenja, te njihova upotreba u poslovanju, u privatnom životu i obrazovanju, glavna su tema ovogodišnje, osme po redu, Mobility Day 2014 konferencije, koja će se održati 25. rujna u Hotelu Antunović u Zagrebu.

Uz nezaobilazne teme oko sigurnosti i upravljanja mobilnim rješenjima, posebice vezano za korištenje osobnih uređaja u poslovnom okruženju (BYOD) biti će prikazani i novi trendovi, poput razvoja mobilnih aplikacija od strane krajnjih korisnika, bez potrebe znanja programiranja.Na konferenciji će se govoriti i o mobilnim tehnologijama koje na velika vrata ulaze u obrazovne ustanove i obrazovni sustav, te kako ih se planira, u bliskoj budućnosti, implementirati u Hrvatskoj, od autoriteta na tom području.

“U doba industrijske revolucije, parna lokomotiva bila je pokretač mobilnosti ljudi i dobara, te sinonim za napredak i razvoj. Danas, u doba virtualnog svijeta mobilna tehnologija omogućuje kolanje informacija nevjerojatnim brzinama, tako da, bez obzira gdje se nalazimo na svijetu, uvijek budemo u kontaktu s članovima obitelji, partnerima ili dobavljačima. Danas više ne putujemo sami, već s nama putuju naše ideje,te su nam uvijek dostupni naši podaci i aplikacije, pa zato mobilne tehnologije nazivamo današnjim pokretačem mobilnosti, sinonimom za napredak i razvoj, kao što su toprije bile parne lokomotive.”, istaknuo je Tomislav Bronzin iz CITUS-a, jedan od organizatora konferencije.

Sadržaj konferencije bit će usmjeren na najnovije tehnološke vijesti, trendove, uređaje i aplikacije iz mobilnog svijeta, naročito na brzorastući broj mobilnih rješenja u oblaku. Pokretači i organizatori Mobility Day 2014 konferencije su Andrej Radinger iz tvrtkeMobendo i Tomislav Bronzin iz tvrtke Citus, istaknuti članovi Microsoft Most Valuable Professional zajednice (MVP) te pioniri u razvoju mobilnih poslovnih rješenja.

24. travanj 2024 15:05