Tehnopolis
StoryEditor

Može li Microsoftov HoloLens uspjeti tamo gdje je Google Glass podbacio?

30. Travanj 2015.
Piše:
lider.media

Na Microsoftovoj konferenciji u San Franciscu, koja se održala ovog tjedna, Microsoft je predstavio HoloLens naočale za virtualnu stvarnost.

Čini se da je kompanija uspjela uvjeriti programere da je riječ o fantastičnom proizvodu, budući da su sudionici izjavljivali kako jedva čekaju početi raditi aplikacije za HoloLens. Također vjeruju da će novi Microsoftov proizvod uspjeti, za razliku od Google Glassa.

Programeri smatraju kako Google Glass previše ometa korisnike budući da projicira informacije ‘povrh‘ stvarnosti. HoloLens projicira hologram u stvarnom svijetu, bilo da je riječ o fotografiji, videu ili interaktivnim aplikacijama. Isto tako, podržava pokrete rukama te, za razliku od Google Glassa, omogućava korisnicima da sami odrede gdje će se projekcija prikazati.

Posjetitelji su najnoviji Microsoftov proizvod nazvali ‘revolucionarnim‘:

- HoloLens je fantastičan proizvod i potpuno će promijeniti tržište. Mogućnosti su beskonačne. – izjavio je jedan od posjetitelja.

Microsoft je, međutim, bio škrt s detaljima. Ne zna se koliko će koštati, koliko je proizvod težak, niti koliko baterija može trajati. Također nije poznato niti kada će proizvod biti dostupan javnosti.

14. svibanj 2024 20:25