Tehnopolis
StoryEditor

Najbolje rezultate postižu tvrtke koje inoviraju poslovanje

10. Travanj 2013.

- Trenutna ekonomska situacija i zbivanja na hrvatskom tržištu tvrtkama su nametnuli zahtjev za smanjivanjem kompleksnosti i troškova uz povećanje učinkovitosti, pri čemu su najbolje rezultate postigli oni koji su se okrenuli inovativnosti i šteta je što takvih tvrtki nema više - kazao je na današnjoj 7. po redu konferenciji Oracle Day 2013 glavni direktor tvrtke Oracle Hrvatska Marin Tadić.

Konferencija je okupila više od 500 domaćih i stranih sudionika, većinom informatičkih stručnjaka koji su došli razmijeniti iskustva i doznati sve o novim rješenjima jednog od vodećeg svjetskog proizvođača poslovnog softvera Oraclea.

Uz to konferencija je i ponudila niz praktičnih primjera primjene Oracleovog koncepta jednostavnosti IT-a, od rješenja koja će olakšati izazove skorog pristupanja EU, do međunarodno uspješnih proizvoda hrvatskih informatičara temeljenih na Oracleovoj platformi.

Potpredsjednik Oraclea za inženjerske sustave Jean-Claude Michaca govorio je o utjecaju ‘clouda‘ ili računarstva u oblaku, mobilnog poslovanja i ‘big data‘ (analize velikog broja podataka) na suvremeno poslovanje dodavši kako je važno ciljano pristupati tržištu što omogućava integrirana analiza svih podataka, kao i koristiti društvene mreže u odnosima s kupcima.

- Ako nisu u stanju inovirati svoje poslovanje kompanije će svoje pozicije moći održati manje od deset godina, što je gotovo sedam puta kraće razdoblje nego u prošlom stoljeću - kazao je Michaca dodajući da Oracle godišnje ulaže oko 5 milijardi američkih dolara na razvoj rješenja koja će korisnicima ostaviti prostor da se usmjere na inoviranje poslovanja.

Na konferenciji je predstavljeno i niz praktičnih projekta temeljenih na Oracle rješenjima, među kojima i NBMIS (National Border Management Information System) ili Pametne granice, kojeg MUP provodi u sklopu uvođenja schengenske granice.

23. travanj 2024 20:20