Tehnopolis
StoryEditor

Najbolji pametni telefoni predstavljeni ove godine

16. Ožujak 2013.
Piše:
lider.media

Mjesecima prije nego je na Mobile World Congressu odabran najbolji pametni telefon u 2012. godini, većina analitičara i IT novinara bila je uvjerena da će ovu titulu ponijeti Samsung i njegov model Galaxy S3.

Kako prenosi Dnevnik.hr, ova su se predviđanja ostvarila te su Samsungovi modeli dvije godine za redom proglašavani najboljim pametnim telefonima na tržištu, no kada je u pitanju izbor za najbolji smartphone u 2013. godini, već je sada jasno da će to biti puno teža odluka jer bi konkurencija ove godine zaista mogla biti brutalna.

Kada su u pitanju veličina i kvaliteta ekrana te hardverske specifikacije naprednih pametnih telefona, modeli postaju sve sličniji te mobilne kompanije sve više pažnje posvećuju stvarima poput kvalitete izrade kućišta, naprednih kamera, softveru za upravljanje telefonima i korisničkim sučeljima koja se koriste pored samog Androida.

Iako su iza nas tek tri i pol mjeseca godine, već se naziru tri velika kandidata za najbolji telefon 2013. – Sony Xperia Z, HTC One i novi Galaxy S smartphone (iako bi se ovaj popis mogao proširiti i modelima poput LG-jeva Optimusa G Pro i BlackBerryja Z10), a do kraja godine očekujemo i brojne druge napredne modele – prije svega novi model iPhonea i novi Nokijin smartphone koji bi, prema nekim informacijama, trebao imati najbolju kameru na pametnim telefonima do sada.

30. travanj 2024 04:09