Tehnopolis
StoryEditor

Najpopularniji globalni i lokalni igrači i njihovi programi

12. Srpanj 2015.
Piše:
lider.media

Poslovni softver srce je svake tvrtke. Zahtjevi manjih tvrtki bit će jednostavniji od zahtjeva globalnih, no, u osnovi, sve očekuju isto – dobar poslovni softver olakšava poslovanje jer omogućava planiranje, kontrolu tekućeg poslovanja, nadzor nad aktivnostima i poslovno odlučivanje.

Danas nema tvrtke, neovisno o veličini, koja ne treba neki sustav menadžerskog izvještavanja, planiranja, upravljanje financijama, knjigovodstvom, analitičke evidencije, sustav za praćenje ljudskih potencijala, obračun plaća i slično. Stoga je važno pitanje za svakog poduzetnika: kako odabrati poslovni softver po svojoj mjeri?

Više o ovoj temi pročitajte u novom broju tjednika Lider, a ovdje vam donosimo sedam veličanstvenih - najpopularniji globalni i lokalni igrači i njihovi programi.

1. SAP: SAP ERPNajpoznatiji poslovni softver. Rješenje ima industrijski specifične funkcionalnosti i temelji se na SAP-ovu iskustvu na tom području duljem od trideset godina. SAP ERP omogućuje smanjenje ukupnog troška, brži ROI i pogodnosti fleksibilnije IT infrastrukture. Pruža cjelokupnu funkcionalnost za samouslužne aplikacije, analitiku, financije, upravljanje ljudskim kapitalom, logistiku i korporativne usluge. Ima podršku za upravljanje sustavom,  npr. administraciju korisnika, upravljanje konfiguracijom, centralizirano upravljanje podacima i upravljanje web-uslugama. Pokretačka je snaga SAP-ova ERP rješenja tehnološka platforma SAP NetWeaver.

2. MICROSOFT: Microsoft Dynamics ERPMicrosoftovo ERP rješenje tvrtkama pruža alate potrebne za povezivanje cijelog poslovanja. Od upravljanja lancem financija i nabave preko radnih tokova i ljudskih potencijala do poslovne inteligencije i izvještavanja potrebnog za odlučivanje. U segmentu srednjih i velikih tvrtki Microsoft Dynamics AX postavlja industrijske standarde modernih ERP sustava u proizvodnji, distribuciji, maloprodaji i velika je konkurencija SAP-u. Microsoft Dynamics NAV jest rješenje za male i srednje tvrtke kojima osnovni računovodstveni softver više ne podržava sve veće poslovanje, a fleksibilnošću, brzinom primjene i jednostavnošću postaje standard za ERP sustave u Hrvatskoj.

3. ORACLE: Oracle E-Business SuiteOracle E-Business Suite (EBS) potpuno je integriran modularni paket poslovnih aplikacija koje mogu unaprijediti svako područje poslovanja, od prodaje, usluga i marketinga preko financija i upravljanja ljudskim potencijalima do lanca opskrbe i proizvodnje. Riječ je o internetskim aplikacijama koje potpuno podržavaju elektroničko poslovanje. Za izradu aplikativnih rješenja upotrijebljena je Oracleova tehnologija i stručna ekspertiza njegovih konzultanata i razvojnih timova. Rješenje je potpuno prilagođeno hrvatskom zakonodavstvu i lokalnoj poslovnoj praksi.

4. DATALAB: PantheonPantheon je ERP poslovni softver za brzorastuće tvrtke koje ulažu u stabilnost, napredne funkcionalnosti i prilagodljivost sustava. Širok spektar funkcionalnosti omogućava da se sustavom koriste svi tvrtkini zaposlenici, od uprave do nabave i računovodstva. Pruža cjelovitu informacijsku podršku bez obzira na veličinu i djelatnost poslovanja. U ponudi ima više inačica, čime je uporaba softvera omogućena i startup-tvrtkama i srednjim te velikim tvrtkama s naprednim poslovanjem. Prilagođen je jadranskoj regiji i njezinim specifičnostima u poslovanju. Pantheon dolazi u četiri varijante: osnovni, profesionalni, za računovodstva i za farme. Ima mnogo referencija iz trgovačke, proizvodne, uslužne, računovodstvene, poljoprivredne i građevinske djelatnosti te javnih ustanova.

5. LOGIN: LogINFO i VirgaKlijent-serverska ERP aplikacija LogINFO jest poslovno-informacijski sustav koji se sastoji od nekoliko integriranih aplikativnih modula (LogMAT – nabava i materijalno poslovanje; LogROBA – informatizacija opskrbnog lanca; LogPRO – praćenje proizvodnje; LogFIN – upravljanje financijama; LogBI – potpora poslovnom odlučivanju) s mnogo funkcionalnosti. Virga je jedan od prvih poslovno-informacijskih sustava u Hrvatskoj potpuno utemeljenih na tehnologiji ‘cloud computinga‘, odnosno na modelu SaaS-a – softvera kao usluge (Software as a Service). Posebno je prilagođen malim i srednjim tvrtkama te omogućuje iznajmljivanje računalnih kapaciteta, potrebnih aplikativnih rješenja i usluga podrške i konzultacija.

6. IN2: Opus ERPOsnovna su obilježja sustava Opus*ERP robusnost, sposobnost da u kratkom vremenu obradi veliku količinu transakcija, iznimna prilagodljivost korisniku, njegovim poslovnim procesima i specifičnostima, fokusiranost, nepostojanje viška opcija koje sadržavaju internacionalna rješenja, e-poslovanje, cjelovito integrirano rješenje (integrirani svi moduli), integracija s drugim sustavima, procesni ‘know-how‘, potpuna prilagodba zakonskim zahtjevima i dobroj hrvatskoj poslovnoj praksi (brza reakcija na zakonske promjene) te uska specijaliziranost i odlično poznavanje distribucije, veleprodajne i maloprodajne industrije.

7. SPIN INFORMATIKA: Jupiter SoftwareJupiter Software ERP visokointegrirani je sustav koji zahvaća i povezuje sve poslovne funkcije. Bez obzira na to što je osnovna djelatnost tvrtke, omogućava upravljanje novcem, vremenom i ljudskim potencijalimaa. Ujedinjuje module za poslovnu analizu (BI), upravljanje resursima poduzeća (ERP), upravljanje odnosima s kupcima (CRM), planiranje i upravljanje proizvodnjom (MRP), upravljanje uslugama i projektima. Standardni moduli Jupiter Software ERP pokrivaju zajedničke funkcije poslovnog sustava bez obzira na sadržaj poslovanja. Jupiter Software ERP donosi i nekoliko tehnoloških novosti koje omogućavaju lako upravljanje promjenama u temeljnim podacima.

20. travanj 2024 04:12