Tehnopolis
StoryEditor

Napuštaju li mlađi korisnici Facebook?

27. Prosinac 2014.
Piše:
lider.media

Rejting Facebooka kao omiljene društvene mreže značajno opada među tinejdžerskom populacijom, barem kada je riječ o SAD-u.

Novo istraživanje pokazuje kako američki tinejdžeri, između 13 i 17 godina, koji koriste društvene mreže napuštaju Facebook. Postotak tinejdžera koji koriste Facebook je sa 94 posto u 2013. pao na 88 posto u 2014. godini. To je znatno veća razlika od one između 2012. i 2013. godine, kada je brojka pala za svega jedan posto.

Ovo nije prvi put da analitičari naglašavaju pad korištenja Facebooka među tinejdžerima. Facebookov CEO, Mark Zuckerberg, izjavio je kako je skeptičan prema takvim tvrdnjama.

- Prema našim podacima, takve tvrdnje jednostavno nisu istinite. Ako ne dolazi do porasta korištenja među navedenom populacijom, to je samo zato što je Facebook toliko duboko integriran u život američkih tinejdžera da jednostavno nema prostora za rast. – izjavio je prošle godine.

Grupa koja se nalazi iza novog izvještaja, Frank N. Magid Associates Inc., otkrila je kako tinejdžeri provode sve više vremena koristeći razne aplikacije za dopisivanje te na Twitteru, čije je korištenje u dotičnoj demografskoj skupini naraslo na 48 posto.

Jedan od razloga zbog kojeg su tinejdžeri priklonjeniji platformama kao što je Snapchat jest i prosječna dob korisnika. Naime, jedan od razloga zašto tinejdžeri odlaze s Facebooka jest i činjenica da roditelji, pa čak i bake i djedovi, sve češće otvaraju profile na Facebooku.

19. travanj 2024 20:36