Tehnopolis
StoryEditor

Nekoć veliki konkurenti Apple i IBM od danas su partneri

16. Srpanj 2014.
Piše:
lider.media

Bivši rivali kad je riječ o području PC-a, IBM i Apple, od sada surađuju, a potez bi najviše mogao zabrinuti Google.

Te su dvije kompanije danas najavile partnerstvo – Apple će na iPhoneu i iPadu odsad gurati IBM-ove poslovne aplikacije, a IBM će svojim klijentima nuditi i Appleove proizvode.

Iako je ovo iznenađujući potez, itekako ima smisla za obje strane – IBM će na taj način dobiti uporište među vrijednim poslovnim klijentima, a Apple će dobiti partnera koji već nudi mnoštvo rješenja za poslovnu organizaciju, tako da će i dalje moći u potpunosti biti koncentriran na potrošače.

- iPhone i iPad su najbolji mobilni uređaji na svijetu i transformirali su način na koji ljudi obavljaju posao. Prvi put u povijesti ćemo korisnicima iOS-a pružiti slavnu IBM-ovu big data analitiku. Ovo je radikalan potez za poduzetništvo i nešto što samo Apple i IBM mogu ponuditi. – izjavio je Appleov CEO Tim Cook.

Dvije kompanije najavljuju razvijanje više od stotinu različitih rješenja – IBM će izgraditi cloud usluge i aplikacije namijenjene isključivo za iOS uređaje, a Apple će nuditi cjelodnevnu podršku AppleCare usmjerenu na poslovne korisnike.

Očekuju se aplikacije usmjerene na specifične industrije, kao što je prodaja ili zdravstvo te usluge specifične za IBM-ove kapacitete kad je riječ a big data analitici.

- Partnerstvo između Applea i IBM-a je strahovito značajno, svojevrsna prekretnica. Uzmemo li u obzir snagu i pokrivenost IBM-a, ovo partnerstvo Appleu puža poduzetničke mogućnosti i vjerodostojnost u isti mah, a IBM-u značajnu prednost u utrci za vodstvom na području mobilnog poduzetništva. – zaključio je analitičar Frank Gillett.

15. travanj 2024 01:15