Tehnopolis
StoryEditor

Nema rasta bez znanja i tehnologije

05. Lipanj 2012.

- Bez znanja i razvoja tržišni rast je gotovo nezamisliv. Inovacije kojima SAP predvodi potencijal su da znanje koje posjeduje integrira u svakodnevne poslovne procese.

Akvizicije koje je SAP posljednjih godina proveo snažan su zamah za održavanje svjetske vodeće pozicije, a za čime niti mi u Hrvatskoj ne zaostajemo. SAP HANA u sebi integrira sve potencijale bez kojih si korisnici danas gotovo ne mogu zamisliti poslovanje. Cloud, mobilna povezivost, database aplikacije temelji su našeg poslovanja budućnosti. Korisnici u Hrvatskoj pozitivno prihvaćaju sve novonastale promjene jer im one omogućuju kvalitetno, pravodobno i vjerodostojno poslovanje, a broj korisničkih iskustava na ovogodišnoj konferenciji tome snažno svjedoče", rekao je direktor SAP-a, Igor Dropulić na današnjem SAP Forumu.Objediniti znanje i tehnologije kojima će se osigurati tržišni rast, zaključci su konferencije koja se održala u zagrebačkom Arena centru, a u kojima je sudjelovalo više od 400 sudionika. Predstavljene su inovacije i korisnička iskustva kroz sustav novih tehnoloških potencijala: SAP HANA, Sybase Mobility, Sybase Database, aplikacije i Business Intelligence kojima su osim SAP-a predvodile ICT tvrtke b4b, HP, KING-ICT, BCC Services, Altima, Atos, Fujitsu te Dialog i ICE Group.

SAP FORUM nastavak je konferencije SAP World Tour koja se u Hrvatskoj održava još od 2005. godine. - Brzina razvoja tehnologija nalaže tvrtkama da novitete prihvaćaju lako i jednostavno, osobito kada su one usmjerene na ostvarenje poslovnog angažmana. Mogućnost pravodobne i kvalitetne provedbe poslovnih procesa koja u realnome vremenu mogu dati odgovore na sve segmente poslovanja ili korisničkih potreba postaje izazov za sve pružatelje ICT usluga. Ove izazove SAP je prihvatio i kroz svoju novu strategiju tzv. pet pilara: SAP HANA, Sybase Mobility, Sybase Database, aplikacije i Business Intelligence kojima korisničke potencijale svojih usluga dovodi na novu dimenziju - smatraju u SAP-u. Opravdanost ovakve strategije predstavio je i vodeći stručnjak EMEA regije, Emiel van Schaik koju je predstavio u svojoj prezentaciji pod nazivom Run Better with SAP. SAP je u Hrvatskoj predstavio SAP HANA prije skoro dvije godine, a koji bilježi najveći godišnji rast globalno od čak 25 posto i najbrže je rastuće SAP-ovo rješenje, dok Sybase akvizicijom dobiva novi tržišni zamah i potencijal. Tomu svjedoči više od 190 000 korisnika diljem svijeta i podatak kako čak 85 posto vodećih svjetskih brandova svoje poslovanje temelji upravo na nekom od rješenja iz SAP portfelja.

Konferencija SAP Forum održala se kroz tri ključne cjeline: jutarnji tzv. keynote u kojemu su sudjelovali vodeći SAP-ovi partneri b4b i HP, predstavnici Njemačkog veleposlanstva u Hrvatskoj, predstavnik Hrvatske udruge poslodavaca i već spomenuti SAP-ov stručnjak van Schaik. Jutarnja predavanja dala su uvid u korisnička iskustva HRT-a i grada Beograda. Davor Majetić, direktor HUP-a, ponovno je upozorio na nepoduzetničko okruženje u Hrvatskoj i teret poreznog i parafiskalnog opterećenja ta istaknuo reformu obrazovanju kao glavni element buduće konkurentnosti zemlje. - Ne treba raditi samo na fasadama i energetskoj učinkovitosti nego i na ICT učinkovitosti koja će osigurati efikasnost i konkurentnost gospodarstva - rekao je Majetić. Svečanost 11. dodjele novinarskih nagrada SAP ICT journalist prize Božo Težak bila je centralni događaj SAP-ove konferencije, a sudionici konferencije mogli su testirati dio SAP-ovog portfelja kroz SAP HANA kutak koji je osigurala tvrtka HP.

27. travanj 2024 04:38