Tehnopolis
StoryEditor

Neslavan rekord Sonyija, novi šef na mukama

10. Travanj 2012.
Piše:
lider.media

Japanski Sony zabilježio je 6,4 milijardi dolara gubitka, što je dvostruko više od najavljenog te tako četvrtu godinu završio ‘u crvenom‘.

Sony koji planira ukinuti 10 tisuća radnih mjesta, odnosno otpustiti oko šest posto svoje globalne radne snage, snažno je pogođen padom potražnje za svojim televizorima, a sve je više žestokih suparnika kada je o gadgetima riječ. Apple i Samsung pristišću ga svojom inovativnošću. U pokušaju ublažavanja zabrinutosti investitora Sony predviđa oporavak do kraja ožujka 2013. te operativnu dobit u iznosu od 2,2 milijarde dolara.

Dokaz da Sony nije usamljen u svojim problemima je najava proizvođača LCD televizora, Sharpa, o povećanju gubitka na 4,67 milijardi dolara. Kazuo Hirai, koji je nedavno preuzeo vođenje Sonyija, izjavio je kako je spreman poduzeti ‘bolne korake‘ kako bi ponovno oživio kompaniju te kako neće oklijevati ‘rješiti‘ se biznisa koji smatra nekonkurentnima. Plan za spas iznijet će na sastanku u četvrtak.

Sonyijev veteran koji je ponovno na noge vratio poslovanje u segmentu PlayStation igara i to kroz agresivno rezanje troškova, obećao je da će se izboriti i za biznis proizvodnje televizora koji je u deset godina izgubio 10 milijardi dolara. Oporavak očekuje kroz dvije godine.

20. travanj 2024 04:15