Tehnopolis
StoryEditor

Netflix pokrenuo ekspanziju na europsko tržište

18. Rujan 2014.
Piše:
lider.media

Netflix, vodeći svjetski servis za on line streaming filmova i TV serija na zahtjev, udružio se s europskim TV operaterima kako bi aplikacije te kompanije bile dostupne na STB (set-top box) prijemnicima i na Starom kontinentu.

Netflix je jučer krenuo s poslovanjem u Njemačkoj i Austriji, nakon što je u ponedjeljak krenuo u Francuskoj. Kompanije je do kraja tjedna najavila proširenje na još tri europske zemlje. Ovo je, dosad, Netflixovo najambicioznije širenje. Partneri te kompanije su, zasad, Deutsche Telekom u Njemačkoj te Bouygues Telecom u Francuskoj.

Ta bi partnerstva mogla biti ključna za Netflixovo širenje po Europi te nacrt daljnjeg rasta u SAD-u. U Njemačkoj, Deutsche Telekom  je uvrstio Netflixovu aplikaciju na svoju platformu Entertain pay TV. U Francuskoj će aplikacija od studenog biti dostupna na STB prijemnicima Bouygues Telecoma.

U ovom drugom valu širenja, osim Francuske, Njemačke i Austrije, očekuju se proširenja i na Švicarsku, Belgiju i Luxemburg. Prvi vam obuhvatio je Ujedinjeno Kraljevstvo, Irsku, Dansku, Finsku, Norvešku, Švedsku i Nizozemsku.

28. travanj 2024 07:48