Tehnopolis
StoryEditor

Njemačka informatička tvrtka želi baš hrvatske programere

16. Svibanj 2014.
Piše:
lider.media

Troido sa sjedištem u Düsseldorfu, najstariji je Android consulting u Njemačkoj, a prvu poslovnicu van zemlje otvorili su lani u Amsterdamu. Njihovi su veliki klijenti telekomunikacijski operateri kao na primjer Vodafone, a surađivali su i sa Deutsche Bahn i Deutsche Post.

U sklopu projekta za Vodafone napravili su software za prvi Facebook telefon, na što su i izuzetno ponosni, kao i na niz Android aplikacija koje se vrte na milijunima uređaja diljem svijeta.

Sada, nakon širenja u Nizozemsku, spremni su za novi val zapošljavanja. Najpoželjniji kandidati oni su sa završenim studijem računarstva, upoznati s razvojem Java SE i Android aplikacija. Prosječna godišnja plaća u Troidu je 45.000 eura, a potencijalnim zaposlenicima nudi se i pomoć pri preseljenju, koja uključuje plaćenu avionsku kartu, školu njemačkog jezika, pronalazak smještaja ...

Iza cijelog projekta stoji 34-godišnji vukovarac Miroslav Šimudvarac, koji je svoju prvu tvrtku Simvelop osnovao 2001. godine za vrijeme studija.

- Iz iskustva znamo da su hrvatski inženjeri prvoklasni. Pošto u Njemačkoj nema dovoljno informatičara, veliki dio firmi okrenuo se istočnoj Europi. Mi smo fokus svoje potražnje logično premjestili na Hrvatsku – pojašnjava Šimudvarac te naglašava kako je s ulaskom Hravtske u Europsku uniju proces zapošljavanja znatno olakšan, budući da oni koji imaju diplome više ne trebaju boravišne i radne dozvole.

Njemački jezik nije uvjet za dobivanje posla budući da se u firmi organiziraju seminari za učenje jezika, no dobro poznavanje engleskog važno je zbog suradnje s međunarodnim klijentima.

- Vjerujemo da je, gledajući dugoročno, njemački važan za zaposlenike, ne samo iz poslovnih, već i privatnih razloga. Svatko tko se želi osjećati dijelom nekog društva treba razumjeti i njegov jezik – zaključuje Šimudvarac.

Njega i Troidov tim zainteresirani će moći upoznati na App Start Contestu koji se 20. i 21. svibnja održava na zagrebačkom Fakultetu elektronike i računarstva.

04. svibanj 2024 08:53