Tehnopolis
StoryEditor

Nokia se 2016. vraća na tržište pametnih telefona

15. Srpanj 2015.
Piše:
lider.media

Nokia iza sebe ima mnogo iskustva na tržištu smartphonea. Štoviše, ta kompanija iz Finske je nekad bila najpopularnija među korisnicima. Sada je došla i službena potvrda kako će se kompanija pokušati ponovno probiti na tom istom tržištu 2016. godine.

Nokia je prošle godine sektor poslovanja vezan uz mobilne uređaje i usluge prodala Microsoftu. Međutim, Microsoftov Satya Nadella je prošlog tjedna objavio kako je došlo do promjene poslovanja kada je riječ o sektoru mobilnih uređaja. Ta ‘promjena poslovanja‘ zapravo podrazumijeva 7800 otkaza, što se većinom odnosi na zaposlenika Nokie.

Tjedan nakon što je izvršni direktor Nokie, Rajeev Suri, na blogu objavio planove o povratku u mobilnu industriju, službeno je potvrđeno kako kompanija traži partnera koji će na sebe preuzeti ‘proizvodnju, prodaju, oglašavanje i korisničku podršku‘.

- Kada i ako pronađemo partnera koji može preuzeti te odgovornosti, započet ćemo blisku suradnju vezanu uz dizajn i tehnološka rješenja, kao što je bio slučaj s tabletom Nokia N1 Android. Jedino tako možemo zadovoljiti vlastite kriterije, kao i kriterije korisnika.

Postavlja se pitanje kada bismo mogli vidjeti Nokia smartphone u trgovinama. Nokia objašnjava kako su još pod ugovorom koji podrazumijeva proizvodnju, prodaju i dizajn mobilnih uređaja do posljednjeg kvartala 2016. godine.

- To će se dogoditi najranije u posljednjem kvartalu 2016. godine – službeno je potvrđeno.

25. travanj 2024 13:04