Tehnopolis
StoryEditor

Novi logo The Pirate Baya šalje glasnu poruku – nećemo odustati!

20. Svibanj 2015.
Piše:
lider.media

The Pirate Bay već godinama odolijeva pokušajima gašenja od strane vlasti. Stranica je privremeno srušena već nekoliko puta, ali uvijek se vratila – čak i kada su osnivači bili u zatvoru.

Najnoviji logo popularne stranice za skidanje sadržaja to najbolje potvrđuje.

Podsjećamo, švedska policija je krajem prošle godine izvela raciju zgrade u kojoj su bili pohranjeni serveri The Pirate Baya, a stranica je suočena i s brojnim tužbama. Mnogi i dalje pokušavaju stati na kraj ‘zloglasnoj‘ stranici. Jučer je stockholmski okružni sud naredio ukidanje domene .se.

Uslijedila je, naravno, reakcija The Pirate Baya. Otkriven je novi logo koji sugerira da neće odustati od borbe. Logo se sastoji od standardnog gusarskog broda koji je oduvijek simbol The Pirate Baya, ali iza njega izvire hidra, stvorenje sa zmijskim tijelom i mnogo zmijskih glava (iz grčke mitologije). U ovom slučaju hidra ima četiri glave iznad kojih se nalaze sufiksi šest novih domena na kojima je The Pirate Bay dostupan – i sve funkcioniraju. To znači da su sva sredstva uložena u sudski proces, najmanje 40 tisuća dolara sudskih troškova, rezultirala gotovo ničime.

Tim TPB-a komentirao je situaciju na zanimljiv način:

- Čestitamo tužitelju Fredriku Ingbladu. Dvije godine teškog rada rezultirale su time da je potrošeno 40 tisuća dolara da bismo mi promijenili dva mala slova. Tužitelj nam je mogao dati 35 tisuća dolara da napustimo domenu i tako bi poreznim obveznicima uštedio pet tisuća dolara. Trebao je samo lijepo zamoliti.

24. travanj 2024 23:55