Tehnopolis
StoryEditor

Oracleov ‘brzi oblak‘ za one koji su odlučili zakoračiti u svijet poslovanja u oblaku

02. Listopad 2015.
Piše:
lider.media

Tvrtka Oracle odlučila je u srednjoj i istočnoj Europi pokrenuti inicijativu „Fast Cloud“ namijenjenu korisnicima koji po prvi put koriste poslovanje u oblaku ili se nalaze u početnom stadiju takvog poslovanja, neovisno o njihovoj veličini i djelatnosti.

Inicijativa „Fast Cloud“ sastoji se od pristupačnih suvremenih tehnologija u oblaku namijenjenih testiranju baze podataka i/ili Java aplikacija. Korisnicima se nudi cjelokupna platforma za testiranje i razvoj te jednodnevna Oracleova konzultantska podrška, čime im se omogućuje da izgrade svoje prvo rješenje u javnom oblaku u skladu s najboljim primjerima iz prakse.

„Hrvatske tvrtke danas su više nego ikada dio dinamičnog globalnog tržišta te se svakodnevno susreću s trendovima i izazovima modernog poslovanja. Biti ravnopravan igrač na globalnom tržištu ne znači samo naučiti pravila igre, jednako je važno i biti konkurentan te znati kako se nositi s izazovima koji su sastavni dio takvog intenzivnog okruženja“ smatra Marin Tadić, direktor Oracle Hrvatska. „Migracija poslovanja u oblak jedan je od globalnih megatrendova te dio temelja digitalne transformacije poslovanja svake tvrtke. Mnoge hrvatske tvrtke iz različitih poslovnih razloga (nedostatak informacija, kompleksnost procesa itd.) još uvijek nisu napravile taj početni korak za modernizaciju poslovanja. Oracle je kroz inicijativu „Fast Cloud“ odlučio omogućiti svim tvrtkama da, bez iznimki, maksimalno iskoriste svoje potencijale i bez velikih kapitalnih izdvajanja uđu u digitalnu transformaciju poslovanja. Koristeći pakete dostupne u ovoj inicijativi, tvrtke mogu pojednostaviti i ubrzati svoje poslovne procese te usmjeriti energiju i resurse na razvoj proizvoda i osvajanje globalnog tržišta“ zaključio je Tadić.

„Prema našem zadnjem istraživanju „Brzina i fleksibilnost Oracleovih rješenja za poslovanje u oblaku“, brojne organizacije nisu u mogućnosti razviti, testirati i pokrenuti nove aplikacije na brz način, zbog čega su često loše pripremljene za izazove koje nosi konkurentno tržište“ istaknuo je Sorin Mindrutescu, Oracle Country Manager za Rumunjsku i PaaS Leader tvrtke Oracle za srednju i istočnu Europu. „Ova inicijativa nudi povoljna rješenja za sve korisnike koji razumiju prednosti koje im donosi brzo i fleksibilno poslovanje u oblaku, no koji su još uvijek neodlučni oko svog prelaska na takav oblik poslovanja. Sada im se pruža prilika da jednostavno izgrade svoju prvu bazu podataka koristeći usluge u oblaku ili da koriste Java Cloud usluge i usluge baze podataka u oblaku, kao osnovu za buduće kompleksnije korporativne projekte koji će se temeljiti na poslovanju u oblaku.“

„Inicijativa „Fast Cloud“ nudi jednostavan, no sveobuhvatan početni paket za sve korisnike koji su odlučili zakoračiti u svijet poslovanja u oblaku“ smatra Michel Clement, potpredsjednik tvrtke Oracle za srednju i istočnu Europu te dodaje kako oba paketa – Usluge baze podataka i Usluge Java - uključuju standardne pretplate za korištenje usluga u oblaku te konzultantske usluge. „Paketi su iznimno jednostavni za korištenje, a odlikuju se transparentnim cijenama i jasnom implementacijom, zahvaljujući čemu korisnici mogu odmah procijeniti njihovu kvalitetu i vrijednost. Oracleovo nedavno istraživanje pokazalo je da prednosti modela poslovanja u oblaku tvrtke diljem svijeta još uvijek nisu iskoristile u potpunosti. S druge strane, svjedoci smo kako direktori informatike (CIOs) sve više razmišljaju o usvajanju modela poslovanja u oblaku i načinu na koji će provesti migraciju. Ova inicijativa doprinosi ispunjenju tih očekivanja, omogućujući tvrtkama da jasno uvide prednosti poslovanja u oblaku“, zaključuje Clement.

19. travanj 2024 02:08