13. rujan 2013.

Otvorena web stranica Apsurdistan.in za apsurde iz Hrvatske

lider.media
lider.media

Hrvatska je zemlja najrazličitijih bizarnih, nelogičnih, a često i proturiječnih propisa s kojima se na svakom koraku suočavaju svi njezini građani, a vrlo često i poduzetnici. Stoga se već kolokvijalno udomaćio izraz Apsurdistan, koji je svojim postovima na Facebooku popularizirao hrvatski poduzetnik Saša Cvetojević, kao izraz za državu u kojoj navedeni propisi zagorčavaju svakodnevni život.

Sam pojam Apsurdistan izvorno potječe s albuma Dubioze kolektiva, a sada je ova popularna šala pretočena i u web stranicu koju je izradila tvrtka IT4U. Na stranici Apsurdistan.in posjetitelji mogu objaviti svoje priče iz Hrvatske kojima su se sami osvjedočili, a utori web stranice nadaju se da će na taj način barem malo pomoći uklanjanju takvih nelogičnosti iz hrvatskog društva.

Za unos novog apsurda potrebno je kliknuti na opciju "Dodaj novi apsurd", te u nekoliko rečenica opisati o čemu se radi. Do sada su objavljeni već deseci apsurda iz najrazličitijih područja, a na prvo mjesto, očekivano, smjestila se kategorija ‘administracija‘.