Tehnopolis
StoryEditor

Pao Facebook

07. Ožujak 2012.
Piše:
lider.media

Pad Facebooka jedna je od vrućih tema od ranog jutra. Čini se da najpopularnija društvena mreža trenutno ima velikih problema.

Na Twitteru se također stotine korisnika žale da ne mogu pristupiti on-line mreži. Putem mobilnih uređaja pristup je djelomično moguć, ali s prekidima. Službenih informacija zasada nema, no jedan je korisnik na Twitteru napisao da je Facebook ‘pao‘ u cijeloj Europi (možda i šire), a na portalu Zimo kažu da su se na nedostupnost Facebooka požalili korisnici iz Francuske, Irske, Rumunjske, Velike Britanije, Grčke, Egipta, Njemačka, Nizozemska i Kosova.

Mrežom su krenule glasine kako bi ovo moglo biti djelo hakera koji se žele osvetiti za uhićenja svojih članova i izdaju jednog od najpoznatijih hakera, ali ovakav je scenarij ipak malo vjerojatan jer su oni više puta objavili kako ne žele uništavati komunikacijske kanale kojima se i sami služe.

Naime, američke vlasti podignule su optužnicu protiv pet osoba povezanih s hakerskom skupinom Anonymous. Jedna je priznala krivnju, rekao je izvor iz policije za agenciju France Presse.

20. travanj 2024 07:56