Tehnopolis
StoryEditor

PayPal je kupio Xoom za 890 milijuna dolara

02. Srpanj 2015.
Piše:
lider.media

PayPal je objavio kako je kupio međunarodni servis za transfer novca Xoom za otprilike 890 milijuna dolara, odnosno 25 dolara po dionici.

Dionice Xooma su zbog akvizicije narasle 20 posto u svega nekoliko sati. Kompanija je osnovana prije 14 godina. Korisnicima iz SAD-a omogućava slanje novca i plaćanje računa diljem svijeta (konkretno u 367 zemalja) putem mobilnih uređaja. Osim toga, omogućava praćenje transakcija, e-mail obavijesti te pristup korisničkom računu putem računala i mobilnih uređaja.

Xoom tvrdi kako 1,3 milijuna aktivnih korisnika, a prošle su godine preko servisa obavljene transakcije u vrijednosti od sedam milijardi dolara. PayPal se nada da će ovom akvizicijom priskrbiti dodatnih 68 milijuna aktivnih korisnika u SAD-u. Xoom će ostati samostalni servis čak i nakon što akvizicija bude finalizirana.

- Akvizicija kompanije Xoom omogućit će PayPalu da ponudi širi dijapazon usluga međunarodnoj korisničkoj bazi, poveća angažiranost korisnika i pristupi sve bitnijem i sve većem tržištu. Xoomova prisutnost u 37 zemalja – uključujući Meksiko, Indiju, Filipine, Kinu i Brazil – pomoći će nam da ubrzamo svoje širenje na tim iznimno bitnim tržištima – izjavio je Dan Schulman, predsjednik PayPala.

PayPal, kojeg je 2002. kupio eBay, trenutno je u procesu razdvajanja od eBaya i uspostavljanja samostalnog poslovanja. Očekuje se da će kompanija biti potpuno autonomna do 17. srpnja.

25. travanj 2024 00:21