Tehnopolis
StoryEditor

Početkom godine stižu ‘ubojice‘ iPada

22. Prosinac 2012.
Piše:
lider.media

Iako je konkurencija na tržištu tableta sve veća i dostupni su sve napredniji i jeftiniji modeli poput Googleova Nexusa 7 i 10, Samsungova Galaxy Notea 10,1 i Amazonovih modela Kindlea Fire, ovim tržištem i dalje dominira Apple sa svojim iPadom te se još nije pojavio uređaj koji bi mu, barem kada je u pitanju broj prodanih primjeraka, mogao parirati.

Osim Androida, predstavljanjem nove verzije Windowsa koja je u potpunosti prilagođena ekranima osjetljivim na dodir, konkurencija se dodatno zaoštrila te je već predstavljeno dosta modela koji rade na ovom operativnom sustavu (jedan od najzanimljivijih je Microsoftov Surface), a ako je vjerovati posljednjim glasinama, ono najbolje tek slijedi te uskoro možemo očekivati Windows tablete iz HTC-a i Nokije, prenosi Dnevnik.hr.

Na Bloombergu tako kažu da HTC planira dva modela Windows tableta – jedan s ekranom dijagonale sedam inča koji bi trebao konkurirati Nexusu 7 i iPadu mini i 12 inčni model s kojim će parirati iPadu, Galaxy Noteu 10.1 i sličnim većim tabletima. Oba ova modela trebala bi raditi na štedljivim ARM-ovim procesorima i RT verziji Windowsa, a u prodaji ih možemo očekivati početkom sljedeće godine.

06. svibanj 2024 06:06