Tehnopolis
StoryEditor

PowerPoint je napokon dobio zamjenu – upoznajte Microsoft Sway

18. Studeni 2014.
Piše:
lider.media

Kada je posljednji put osoba ispod 30 godina upotrijebila PowerPoint umjesto Prezija?

Microsoft se nada takvu situaciju promijeniti novom aplikacijom za izradu prezentacija – Microsoft Sway.

Sway omogućava ‘drag and drop‘ fotografija, videa i dokumenata s računala, Facebooka, Twittera, YouTubea ili clouda. Radi ili preko tražilice ili kao aplikacija za smartphone. Microsoft je Sway najavio u listopadu, a jučer je kompanija Sway ponudila na testno korištenje određenom broju korisnika.

Nekoliko je zanimljivih opcija, kao ‘promijeni raspoloženje‘, što onda mijenja predložak, pozadinu i fontove. Opcija ‘remix‘ funkcionira slično kao ‘I feel lucky‘ na Googleu.

Prezi tvrdi da ga koristi 50 milijuna ljudi te 80 posto korporacija koje se nalaze na listi Fortune 500. To znači jako puno korisnika koji su odbacili PowerPoint. Microsoftu je potrebna alternativa koja je jednostavna za korištenja, a Sway je upravo to.

Sway je samo jedna od brojnih novih aplikacija koje je Microsoft pokrenuo pod Nadellinim vodstvom. Neke od njih su Skype Translator, usluga koja prevodi Skype razgovor u stvarnom vremenu, Delve, alat koji bi trebao pomoći u traženju važnih informacija zakopanih među dokumentima, kalendarima i kontaktima, ili Cortana, Microsoftov odgovor na Appleovu Siri.

25. travanj 2024 03:29