Tehnopolis
StoryEditor

Predstavljen Microsoft Band - pomoć pri vježbanju neovisno o tome koristite li iOS ili Android

31. Listopad 2014.
Piše:
lider.media

Microsoft je jučer navečer predstavio Microsoft Band – nosivi uređaj za pomoć u vježbanju.

Osim toga, predstavljena je i platforma Microsoft Health, koja funkcionira zajedno s Microsoft Bandom. Prodaja nosivog uređaja započela je danas po cijeni od 199 dolara. Funkcionirat će na svim većim mobilnim operativnim sustavima kao što su iOS, Android i Windows Phone.

Microsoft Band ima naglasak na vježbanju, a dizajniran je za cjelodnevno nošenje i praćenje ritma sna i vježbanja. Band dolazi s ugrađenim GPS-om i deset senzora koji prate, primjerice, otkucaje srca, a ima i jedinstveni UV senzor koji mjeri izloženost suncu, kao i senzor za identificiranje stresnog stanja tijela.

Microsoft Health analizirat će podatke koje prikuplja Band, ali ima mogućnost analiziranja podataka s drugih uređaja, kao i rivalskih proizvoda nalik Microsoft Bandu.

Bonus za korisnike Windows Phonea bit će pametni osobni asistent kojim se upravlja glasom – Cortana – što će biti uključeno u Microsoft Band.

Microsoft je i 2007. godine krenuo u sličan pothvat predstavivši zdravstvenu platformu HealthVault.

Partner s kojim je Microsoft surađivao na projektu Microsoft Band je, između ostalog, i Starbucks pa tako vlasnici Banda mogu platiti kavu ‘darovnim barkodom‘. Osim toga, Microsoft surađuje i s popularnim fitnes aplikacijama MyMapFitness i RunKeeper te s Jawbone linijom uređaja za vježbanje.

19. travanj 2024 21:52