Tehnopolis
StoryEditor

Procurili su detalji o drugoj generaciji Apple Watcha

21. Lipanj 2015.
Piše:
lider.media

Prvi model Apple Watcha je ugledao svjetlo dana prije nešto više od dva mjeseca, a Apple navodno već radi na novim funkcionalnostima nasljednika prvog modela.

Sljedeća verzija Apple Watcha će, između ostalog, imati ugrađenu kameru za video pozive, tvrde anonimni izvori. Novi model će najvjerojatnije biti predstavljen 2016. godine. Izvori tvrde kako je potencijalno riječ o prototipu, što znači da neke od funkcionalnosti možda na koncu neće postati dijelom druge generacije Apple Watcha.

Što možemo očekivati od novog Apple Watcha?

Novi model će biti opskrbljen FaceTime kamerom, koja će korisnicima omogućavati da preko sata obavljaju video pozive. Trenutni Apple Watch zrcali kameru s iPhonea korisnika i može upravljati tom kamerom.

Apple namjerava omogućiti korisnicima da koriste Apple Watch čak i kada njihov iPhone nije u blizini. To znači da će novi model biti opremljen funkcionalnostima koje će olakšavati slanje poruka, mailova i sličnih stvari. Neke je funkcionalnosti moguće koristiti bez iPhonea i na trenutnom modelu. Primjerice, slušanje glazbe i neke aktivnosti praćenja (fitness, otkucaji srca i slično). Čini se kako Apple u budućnosti tu praksu želi proširiti korištenjem Wi-Fi čipa.

Osim toga, čini se kako će Apple povećati broj modela u ponudi. Špekulira se kako će se koristiti različiti materijali, primjerice platina ili aluminij. Baterija se, pak, neće mijenjati. Apple je proveo istraživanje koje pokazuje kako su korisnici zadovoljni trajanjem baterije. Većini korisnika, prema rezultatima istraživanja, na kraju dana ostane 30 do 40 posto baterije.

25. travanj 2024 16:37