Tehnopolis
StoryEditor

Prva Big Data konferencija održat će se 7. veljače

30. Siječanj 2013.
Piše:
lider.media

Analitička tvrtka IDC Adriatics danas je najavila organizaciju prve po redu konferencije na temu Big Data and Business Analytics Forum 2013, koju će u suradnji sa svojim partnerima održati 07. veljače ove godine u zagrebačkom hotelu Antunović.

Konferencija će pružiti uvid u sveobuhvatnu ponudu visokokvalitetnih poslužitelja, skladišta podataka, analiza i baza koje pomažu u prenošenju golemog niza podataka i informacija. 

-Big Data kao relativno nov pojam u informatičkoj terminologiji, najjednostavnije rečeno predstavlja kombinaciju alata za poslovnu inteligenciju (BI) i sustava za pohranu podataka (storage). U tom pogledu hrvatsko BI tržište zabilježilo je promet nešto veći od 8 milijuna USD, odnosno stagnaciju u 2011. godini, dok je vrijednost domaćeg tržišta storage sustava dosegla nešto više od 30 milijuna USD, uz neznatan pad u odnosu na 2010. godinu- tvrdi Boris Žitnik, direktor IDC Adriaticsa.

Višegodišnja uspješna suradnja sa vodećim kompanijama iz ICT industrije nastavlja se i na ovoj konferenciji te će partneri Adacta, Poslovna inteligencija i SAP te nezavisni govornik Ratko Mutavdžić izložiti svoja promišljanja i predstaviti zanimljiva rješenja, trendove i novitete. Očekuje se stotinjak sudionika na konferenciji.

19. travanj 2024 09:43