Tehno
StoryEditor

Prvi online štrajk u povijesti održat će se sutra, 1. rujna

31. Kolovoz 2021.
Twitch game live streaming logo

Sutra 1.rujna će se održati prvi online digitalni štrajk u povijesti. Naime, kreatori sadržaja na video streaming  platformi Twitch najavili su jednodnevni štrajk kako bi natjerali platformu da zaštiti marginalizirane streamere koji su svakodnevno izloženi raznim napadima od ostatka zajednice.

Koristeći hashtag #ADayOffTwitch, prosvjednici najavljuju kako se tog 1.rujna neće spajati na platformu ni kako bi igrali ili gledali druge streamere. Takvim činom, nadaju se štrajkaši, udarit će na džep tvrtke koju bi taj jedan dan štrajka trebao natjerati da zaštiti i da bolju podršku napadnutim i mobingiranim streamerima. Organizirani napadi na pojedine kreatore sadržaja i sve češći ispadi mržnje prema drugima i drugačijima potaknuli su na pobunu.

Ideja za bojkot dolazi od streamerica Rek It Raven, LuciaEverBlack i Shineypen koje zajedno pokušavaju uvjeriti druge Twitch streamere i gledatelje da učine isto što i one i bojkotiraju platformu 1.rujna.

Twitch-ov odgovor na napade mržnje na platformi do sada nije bio naročito jak. Jedino što su učinili je da su zatražili od svojih korisnika da prijavljuju sve koji sudjeluju u mobingiranju. Dodali su da rade na rješavanju problema, ali mnogi streameri nisu povjerovali u tu priču, zbog čega je i pokrenuta akcija #ADayOffTwitch.

23. travanj 2024 12:42