Tehnopolis
StoryEditor

Rimac oborio svjetski rekord u kategoriji električnih automobila

15. Listopad 2012.
Piše:
lider.media

Nakon više od godinu dana iščekivanja Svjetska automobilistička federacija potvrdila je dva svjetska rekorda tvrtki Rimac Automobili, dok se za tri još uvijek čeka potvrda.

Vlasnik Rimac Automobili, Mate Rimac, tek se ovih dana, zbog strogih pravila FIA-e, pohvalio kako je uspješno srušio čak pet svjetskih rekorda u kategoriji električnih vozila iznad 1000 kilograma. FIA je potvrdila rekord od 7.549 sekudni na 201 metar te 11.808 za čevrt milje. Još se čekaju potvrde za rekorde na milju, pola kilometra i kilometar.

Rimac je ta vremena ostvario 17. travnja prošle godine u prerađenom BMW-u M3 koji ima čak 600 konjskih snaga, a do 100 kilometara na sat ubrzava za 3.3 sekundi. - Morali smo čekati više od godinu dana da bi dobili odobrenje od FIA-e za objavu rezultata. No, dok smo čekali, napravili smo još brži automobil. Naš Concept_One može pobijedi e-M3 i to za puno - rekao je Mate Rimac u izjavi za medije.

Također je najavio da će prvi Concept_one biti isporučen kupcu do kraja godine. Cijena vozila je oko milijun dolara, a na svim svjetskim festivalima dobilo je iznimno pozitivne kritike. Treba istaknuti da je ovo prvi hrvatski auto rekord koji priznaju FIA i Gunisseova knjiga rekorda.

29. travanj 2024 20:42