Tehnopolis
StoryEditor

SAP mijenja način komunikacije između potrošača i kompanija

17. Rujan 2015.
Piše:
lider.media

SAP je na globalnoj razini najavio digitalnu integriranu tehnologiju koja će promijeniti način komunikacije između kompanija i njihovih potrošača.

SAP hybris portfelj postaje bogatiji za nove moćne alate koji omogućuju profiliranje potrošača, digitalno trgovanje i razvoj digitalnih zajednica u stvarnom vremenu. Pomoću tih alata odjeli u tvrtkama koji su u kontaktu s potrošačima dobivaju snažnu podršku za odgovaranje na često promjenjive potrebe potrošača i onih koji to tek trebaju postati. Upravljanje odnosima s potrošačima (CRM - customer relationship management) tako dobiva novu dimenziju, a kompanije ulaze u novu eru digitalne povezanosti i podrške za korisnike.

- Kompanije se više ne mogu osloniti na skupe sustave koje su nekad koristile kako bi upravljale odnosom prema svojim potrošačima. Moderni potrošači koji svakodnevno koriste nekoliko digitalnih uređaja navikli su i žele da se njihove potrebe razumiju i da se na njih odgovori odmah i uvijek, rekao je prilikom najave nove tehnologije Bill McDermott, izvršni direktor SAP-a.

- Dosadašnje CRM tehnologije prekompleksne su za moderno doba jer, kad su kreirane, nije bilo društvenih medija i mobilne tehnologije. Kompanije trebaju inovativna, integrirana rješenja koja će pojednostaviti poslovanje onima koji su svakodnevno u kontaktu s potrošačima pojednostavljujući im poslovanje i omogućujući im da u komunikaciju i druge aktivnosti uključe što više potrošača.

U suvremenom digitalnom svijetu potrebno je povezati dio koji komunicira s potrošačima s ostalim dijelovima kompanije u stvarnom vremenu - zaposlenike, resurse, lanac nabave, proizvodnju i potrošače. To znači da treba promijeniti način komunikacije i odnosa s potrošačima putem tradicionalnog marketinga i prodaje i uključiti spoj personalizirane ponude u stvarnom vremenu, prodaju mobilnim uređajima i podrške za kupce na društvenim mrežama. Planirani alati SAP-a stvoreni su s namjerom da kompanijama pomognu steći jedinstveni uvid u potrebe i navike potrošača istovremeno im omogućujući postojano personalizirano iskustvo putem svih kanala.

Novi alati

SAP hybris ProfileOmogućuje uvid u navike potrošača. Prikuplja i obrađuje sve interakcije, kontekst i ponašanje na temelju čega stvara dinamičan profil potrošača. Tim uvidima sustav ‘predlaže‘ skup aktivnosti za pristupanje pojedinim potrošačima u stvarnom vremenu.

SAP hybris Customer ExperianceOvim alatom tvrtke mogu upravljati iskustvom potrošača na svima kanalima omogućujući im jedinstveno iskustvo u stvarnom vremenu. Ovim se otvara prilika za ciljano pristupanje  potrošaču s personaliziranom ponudom ili davanje podrške koja mu je u tom trenutku potrebna. Istovremeno, tvrtka ima vizualni prikaz korisničkog iskustva.   

SAP hybris as a ServicesNovi alati kao dio rješenja SAP hybris omogućuju pristup najvažnijem SAP-ovom rješenju, SAP HANA Cloud platformi, izrazito brzoj in-memory podatkovnoj platformi gdje se podacima pristupa u stvarnom vremenu, a koja objedinjuje transakcijske i analitičke podatke. Ovim pristupom otvara se prilika za inovacije i jednostavno povezivanje s ostalim poslovnim rješenjima i aplikacijama.

25. travanj 2024 17:22