Tehnopolis
StoryEditor

SAP predstavio novitete u portfelju

20. Rujan 2012.
Piše:
lider.media

Današnja SAP-ova konferencija tematski je obuhvatila rješenja i aplikacije posvećene najnovijim tehnologijama koje SAP promovira kroz svoj portfelj rješenja.

U prvom dijelu konferencije naglasak je bio na upravljanju podacima i informacijama u realnom vremenu, prije svega namijenjenih menadžmentu koji mora donositi odluke vezane uz konstantne promjene na tržištu. Ekstremni sustavi obrade transakcija moraju podržavati mnogo istovremenih korisnika sa izuzetno brzom izvedbom bez prestanka, stoga je predstavljena SAP Sybase Adaptive Server Enterprise baza podataka koja zadovoljava upravo te uvjete poslovanja. Današnja mobilnost poslovanja je ključan faktor pravovremenih odluka koje omogućuju konkurentsku prednost svakog poslovnog subjekta te je SAP i u tom dijelu predstavio mogućnosti i iskustva korisnika SAP Mobility platforme koja omogućuje upravo te prednosti.

- Posjećenost konferencije potvrdila je nužnost ovakvih okupljanja. Upravo oni mogu dati odgovore koje menadžeri očekuju, a nastavni su na trendove poslovanja i budućnost mobilnog poslovanja. Nužnost praćenja noviteta preduvjet je opstanka na tržištu, osobito ako su ona dostupna i investicijski prihvatljiva. Sudjelovanje vodećih stručnjaka iz regije ukazuju kako se uvelike prate svjetski tokovi poslovanja, izjavio je Igor Dropulić, direktor hrvatskog SAP-a.

Kroz zanimljiva predavanja kojima su prisustovali stručnjaci iz Hrvatske, Slovenije i Srbije zaintersirani su upoznati s napretkom SAP HANA-e. Naglasak je stavljen na brzinu te prelazak s upotrebe hard diskova na korištenje memorije. Po prvi puta u regiji SAP je predstavio bazu podataka SAP Sybase Adaptive Server Enterprise platformu, te dodatna rješenja poput Sybase IQ, Replication server te Power Designer. Na kraju konferencije predstavljene su SAP mobilne platforme i aplikacije.

23. travanj 2024 19:45