Tehnopolis
StoryEditor

Satya Nadella novi izvršni direktor Microsofta

04. Veljača 2014.
Piše:
Branimir Kovač

Kao što se i najavljivalo proteklog tjedna, Microsoft je danas dobio trećeg izvršnog direktora u svojoj povijesti. Riječ je o Satyi Nadelli, dugogodišnjem veteranu ove kompanije koji na toj poziciji nasljeđuje Stevea Ballmera.

Uz Ballmera ovu je funkciju do sada obnašao još jedino osnivač kompanije Bill Gates, koji je nakon što se povukao 2000. godine vodio Microsoft s pozicije predsjednika Uprave. No Gates istovremeno sa dolaskom Nadelle sada odstupa sa dosadašnje funkcije te postaje tehnološki savjetnik.

Kako je najavio, trećinu svojeg vremena, koje je u zadnje vrijeme uglavnom provodio u humanitarnom radu, Gates ubuduće namjerava provoditi na razvoju novih Microsoftovih proizvoda. Novi predsjednik uprave postao je pak John Thompson.

Nadella, je u nastupnim izjavama istakao kako se želi osloniti na Gatesovo naslijeđe, ali i da fokus kompanije vidi u razvoju mobilnih uređaja i računalstva u oblaku.

Od novog izvršnog direktora Microsofta velika su očekivanja, budući da ova tvrtka posljednjih nekoliko godina zaostaje za konkurentima, pa ne čudi njegovo obećanje kako će kompanijin naglasak ubuduće biti upravo na inovacijama.

Prema prvim komentarima, Nadellino imenovanje predstavlja povratak korijenima jer je riječ o dugogodišnjem Microsftovom zaposleniku, ali i inženjeru s velikim iskustvom.

20. travanj 2024 06:13