Tehnopolis
StoryEditor

SEETech Hackathon: Traži se najbolja aplikacija za HZZO

08. Prosinac 2014.
Piše:
lider.media

Kreativno natjecanje programera u izradi mobilne ili web aplikacije SEETech Hackathon održat će se ususret konferenciji ‘Pristup financiranju i transfer znanja’ koja je, u organizaciji HAMAG-BICRO-a na rasporedu 15. i 16. prosinca 2014. godine u Zagrebu, u hotelu DoubleTree by Hilton

Spomenuto natjecanje trebalo bi naći odgovore na društveno koristan izazov za osiguranike Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO).  Organizator konferencije je Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), a ona se održava povodom obilježavanja 20 godina postojanja te agencije s ciljem predstavljanja uspješnih projekata Agencije i povezivanja malih i srednjih poduzetnika s potencijalnim investitorima.

Pobjednike hackathona proglasit će Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta na prvom danu konferencije koji je zamišljen kao ‘dan otvorena vrata‘ HAMAG-BICRO-a. Svi zainteresirani poduzetnici imat će priliku, u neposrednom razgovoru s voditeljima programa,  informirati se o aktivnostima Agencije, načinom prijave u inovacijske i jamstvene programe, oblicima financijskih instrumenata koje Agencija nudi te dobiti sve potrebne informacije o aktualnim EU projektima i internacionalizaciji poslovanja. Pristup financiranju i iskustva s fondovima rizičnog kapitala bit će glavna tema o kojoj će se raspravljati prvi dan na okruglom stolu. U panel diskusiji sudjelovat će Jure Mikuž (RSG Kapital), Daniel Ackermann (Degordian), Bojan Pečnik (Hypersfera) i Marko Linke (Repsly). Također, više od 20 uspješnih korisnika HAMAG-BICRO programa predstavit će svoje projekte nazočnima, ukazati na prilike i probleme s kojima se susreću te pozvati investitore da ulože u njihove projekte.

Transfer znanja je tema drugog dana konferencije na kojem će se predstaviti rezultati projekata EVLIA i SEETechnology koji su financirani u sklopu Transnacionalnog programa suradnje za jugoistočnu Europu te program SME Instrument koji Europska Unija  provodi u sklopu programa Obzor 2020.

 Više informacija potražite na http://www.hamagbicro.hr/hamag-bicro-konferencija-pristup-financiranju-i-transfer-znanja/

20. travanj 2024 08:57