Tehnopolis
StoryEditor

Širina im je vrlina

10. Siječanj 2015.
Piše:
Branimir Kovač

Nakon monitora s omjerom stranica od 4 : 3, 16 : 10 i 16 : 9 sada na tržište stiže niz modela s donedavno ekscentričnim i rijetkim UltraWide omjerom 21 : 9. Jedan od takvih proizvođača jest i LG koji je na sajmu CES predstavio čak nekoliko takvih proizvoda.

LG 34UM67 LG-ov je prvi široki 21 : 9 UltraWide monitor posebno razvijen za grafički zahtjevne računalne igre. AMD-ova tehnologija FreeSync eliminira ‘raspadanje‘ prikaza na zaslonu koji se događa kad monitor i grafička kartica nisu sinkronizirani, a tehnologija Black Stabilizer pak dodatno osvjetljava tamne scene.

Model 34UC97 zakrivljeni je 34-inčni monitor UltraWide s Quad HD razlučivošću (3440 x 1440) namijenjen kreativnim profesionalcima poput grafičkih dizajnera ili fotografa ili obradi medijskog sadržaja. Zakrivljeni zaslon još nije čest kad je riječ o monitorima, no, kako ističu u LG-u, zahvaljujući kutu vidljivosti od 178 stupnjeva i prikazu većem od 99 posto sRGB prostora boja nema izobličenja boja iz bilo kojega kuta.

Naposlijetku, također zakrivljeni model 34UC87M pruža raznolike opcije višestrukog prikaza – idealno za trgovce dionicama i druge financijske stručnjake koji istodobno trebaju pratiti velike količine podataka. Ta monitor može se upotrebljavati kao radna stanica za trgovanje ili velika ploča za prikaz grafikona, cijena ili naloga na čekanju.

03. svibanj 2024 15:53