Tehnopolis
StoryEditor

Stigle su prve recenzije Windowsa 10 i čini se kako je Microsoft na dobrom putu

29. Srpanj 2015.
Piše:
lider.media

Legalni korisnici Windowsa 7 i 8 danas po prvi put mogu besplatno preuzeti Microsoftov Windows 10 operativni sustav, a pristižu i prve ocjene.

Čini se da postoji generalni konsenzus – Windows 10 operativni sustav riješio je sve probleme Windowsa 8.1. Najnovija verzija je svima dobro poznata i intuitivna za korištenje, neke stvari su jednostavnije, a sve funkcionira ‘po špagi‘.

Pročitajte neke od recenzija:

David Pogue, Yahoo

- Windows 10 će vas oduševiti i zasigurno ćete poželjeti nadograditi trenutnu verziju Windowsa koju koristite, pogotovo stoga što je besplatno. U suštini je najsličnije verziji Windows 7, ali dodajte tome Cortanu, ugodniju tipografiju i neke nove funkcionalnosti.

Tom Warren, The Verge

- Windows 10 ima značajne prednosti nad Windows 8 i Windows 7 verzijama. Čini se kao izvrsna kombinacija Windowsa 7 i nekih novih značajki Windowsa 8. Nije iritantno za korištenje i ne trebaju vam upute da pronađete Start meni. Sve funkcionira u skladu s očekivanjima.

Pohvale su uglavnom usmjerene na tri stvari. Prije svega, povratak Start menija, koji kombinira ‘Live Tiles‘ Windowsa 8 i popis aplikacija Windowsa 7. Drugo, pohvale stižu i na račun samog izgleda te osjećaja korištenja – Windows 10 je logičan i intuitivan. Naposljetku, svi su oduševljeni Microsoftovom virtualnom asistenticom, Cortanom.

Naravno, nije sve savršeno. Ima bugova i prostora za napredak, stoga neki predlažu da pričekate šest tjedana prije nego se odlučite na nadogradnju, budući da bi do tada sve te male pogreške trebale biti riješene.

18. travanj 2024 16:58