Tehnopolis
StoryEditor

Toshiba - hibridni poslovnjak

11. Srpanj 2015.
Piše:
Branimir Kovač

S novim modelom hibridnog računala Toshiba je očito bacila rukavicu u smjeru Microsofta i njegova računala Surface, ali i prema Appleu i novom MacBooku. Rezultat je uređaj koji bi mogao zainteresirati (i) poslovne korisnike

Portégé WT20 prije svega je poslovni tablet zasnovan na Windowsima, ali i mnogo više od toga. Naime, ovom tabletu moguće je pridodati i tipkovnicu, koja ima ‘touchpad’ te je istodobno vodootporna, koja ga pretvara u malo prijenosno Windows računalo.

Ekran ima 12,5 inča, napravljen je u kvalitetnoj IPS tehnologiji te ima Full HD rezoluciju od 1920x1080 piksela. U unutrašnjosti se nalazi procesor Intel Core M-5Y10c Broadwell, a 4 GB radne memorije i SSD disk od 128 GB bit će dostatni za sve namjene koje se od ovakvog uređaja očekuju. Kome to nije dovoljno, tu je i čitač za microSD memorijske kartice kojim je moguće povećati prostor za pohranu podataka. Od utora tu su micro USB i micro HDMI, a ukupna težina bez tipkovnice je 725 grama. Sama tipkovnica donosi dodatne utore standardne veličine kao što su USB 3.0, HDMI i mrežni LAN priključak. Osnovna baterija trebala bi dostajati za malo više od 9 sati rada, a s onom u tipkovnici gotovo 20 sati!

Cijena osnovnog tableta je 900 dolara, a tipkovnica će vas stajati dodatnih 300 dolara.

26. travanj 2024 09:22