Tehnopolis
StoryEditor

Toshiba Satellite Radius 11 - Radijus s mogućnošću izbora

15. Studeni 2014.
Piše:
Branimir Kovač

Novi Toshibin konvertibilni laptop izravna je konkurencija modelima Yoga iz Lenova, a malim dimenzijama i velikom fleksibilnošću namjerava biti idealan alat za sve kojima je takav uređaj potreban na svakom koraku.

Težina mu je, naime, samo 1,1 kilogram uz diskretne dimenzije od 289x199x19,9 milimetara, što znači da ga je bez ikakvih problema moguće smjestiti u gotovo bilo koju torbu. Ekran od 11 inča ima rezoluciju od 1366x768 točaka, što na ovoj veličini ekrana daje zadovoljavajuću oštrinu. Ekran je osjetljiv na dodir, s podrškom za prepoznavanje svih deset prstiju istodobno.

Hardverski moguće je odabrati konfiguracije zasnovane na Intelovim procesorima Celeron ili Pentium, a predviđeno je 4 GB radne memorije – ništa spektakularno, ali od ovakvog se uređaja i ne očekuje razorna hardverska snaga. Kad je riječ o pohrani podataka, kupcima se nude dvije mogućnosti - flash storage od 32 GB ili pak standardni tvrdi disk od 500 GB. U Toshibi tvrde da su time htjeli postići fleksibilnost jer mobilnost za različite kategorije kupaca podrazumijeva različite stvari, ovisno o tome je li vam važnija tišina rada i dulja baterija ili pak mogućnost prenošenja veće količine podataka.

Radius je oboružan i USB priključcima 2.0 i 3.0, HDMI utorom te praktičnom podrškom za SD kartice, a stiže s Windowsima 8.1. Cijena je 330 dolara, a dok ovo čitate, već bi trebao biti u prodaji.

26. travanj 2024 06:25