Tehnopolis
StoryEditor

Twitter odsad dopušta privatne poruke i korisničkim računima koji se međusobno ne prate

22. Travanj 2015.
Piše:
lider.media

Twitter je omogućio opciju slanja direktnih privatnih poruka i za korisnike koji se međusobno ne prate.

Kompanija je i ranije eksperimentirala s tom opcijom, ali je prije nekoliko dana prvi put izašla i službena obavijest da će ta opcija odsad biti dostupna za 288 milijuna korisnika koje Twitter broji globalno.

Inicijalno su se dva Twitter korisnička računa morala pratiti kako bi se dopisivala privatnim porukama. Po novom, objašnjava Twitter u službenoj objavi, bilo koji korisnik može uključiti ili isključiti opciju koja omogućava primanje direktnih privatnik poruka od bilo kojeg korisnika Twittera, bez obzira prate li se ili ne.

Promjene su osmišljene s ciljem širenja korisničke baze, ali i širenja među kompanijama, oglašivačima i javnim osobama. Sada kada je Twitter javna kompanija, pod pritiskom je natjecanja s ostalim društvenim mrežama, kao i povećanja prihoda. Direktne poruke mogle bi biti jedan način da se to postigne ili barem da Twitter održi korak s, primjerice, Facebookom koji je privatnom komuniciranju dao prioritet kroz alate kao što su Messenger i WhatsApp.

Organizacije mogu koristiti direktne poruke za slanje reklama, kupona i drugih ponuda bilo kome tko s uključenom opcijom, budući da je ta opcija daleko uspješnija od tweetova, koji se lako izgube u feedu. Za korisnike bi, međutim, uključivanje te opcije moglo značiti popriličnu količinu spama.

Doduše, Twitter se nije javno izjasnio hoće li reklamiranje kroz direktne poruke biti dopušteno. Ipak, kompanija novu opciju vidi kao način približavanja poslovanjima i individualnim korisnicima.

- Nadamo se da će ove promjene pomoći u lakšem i direktnijem povezivanju ljudi, događaja i poslovanja. – zaključila je kompanija u službenoj objavi.

24. travanj 2024 19:53