Tehnopolis
StoryEditor

Twitterov tajni plan koji se vrti oko live događaja

23. Lipanj 2015.
Piše:
lider.media

Twitter je najavio novi projekt, nazvan Project Lightning. Glavni direktori te društvene mreže, uključujući bivšeg izvršnog direktora Dicka Costola, su u nedavnom intervjuu za Buzzfeed iznijeli neke detalje o tom najnovijem Twitterovom projektu.

Projekt Lighting usredotočen je na live događanja. Najkraće rečeno, nalikuje Snapchatovoj funkcionalnosti Stories. Uključuje sve od sportskih događaja, glazbenih festivala do izvanrednih vijesti. Trenutno se radi na softveru koji će korisnicima omogućiti brži i jednostavniji pregled sadržaja. Fotografije i video zapisi će se pregledavati preko čitavog zaslona mobilnog uređaja. Video zapisi će imati autoplay mogućnost.

Svaki tweet, fotografija ili video će (u novom full-screen formatu) biti prikazivani jedan po jedan u kronološkom redu. Ideja je, objašnjavaju iz Twittera, događaje prezentirati u formatu koji je jednostavan za korištenje, kao i za praćenje razvoja događaja u stvarnom vremenu.

- To je potpuno novi pristup tweetovima. Ovo je hrabra promjena. – izjavio je Twitterov Kevin Weil.

Projekt Lightning bi Twitteru mogao pomoći u privlačenju novih korisnika, s čime se ta društvena mreža već neko vrijeme bori. Sadržaj će se moći lako dijeliti na drugim internetskim platformama, a kompanija se nada kako bi to moglo biti jako privlačno medijima.

20. travanj 2024 00:24