Tehnopolis
StoryEditor

U Microsoftu se spremaju otkazi

03. Srpanj 2015.
Piše:
lider.media

Poprilično je sigurna oklada da će Microsoft uskoro početi dijeliti otkaze, posebno u mobilnom sektoru, tvrdi Fortune.

U principu je broj zaposlenika već smanjen, ali se praksa dosad manifestirala u kratkotrajnim rezovima koji su se događali povremeno. Microsoft je u ponedjeljak obavio kako će dio svog reklamnog servisa Bing Ads ustupiti kompaniji AOL, a online servis za karte, Bing Maps, će dijelom prodati kompaniji Uber. U prvom procesu će se izgubiti oko 1200 radnih mjesta, a u drugom još barem stotinu.

Međutim, najviše će se otkaza dogoditi u mobilnom sektoru. Sektori su usred reorganizacije prije dva tjedna objedinjeni u novi ‘Windows and Devices‘ sektor, na čijem je čelu Terry Myerson. Prošle godine u ovo doba je također najavljen reorganizacija, a onda je na svjetlo dana izašao plan prema kojem kompanija namjerava otpustiti 18 tisuća ljudi. Hoće li se povijest ponoviti?

U Nadellinoj internoj prepisci koja je procurila prošli tjedan navodi se kako su pred kompanijom brojni izbori. Neki tvrde kako Microsoft zapošljava 128 tisuća ljudi, drugi pričaju o brojci od 118 tisuća. Microsoft je odbio komentirati navode o otpuštanju.

24. travanj 2024 06:53