Tehno
StoryEditor

Uskoro THE END - Čak 1200 filmova i 3000 serija tjedno na Iskon.TV-u!  

10. Ožujak 2020.

Iskon Internet, čiji portfelj sadrži i jedinu hrvatsku inteligentnu IPTV platformu, upravo je predstavio novu proljetnu ponudu. Akcijski paket najviše će se svidjeti filmofilima.

Do 31. ožujka u Iskonu, naime, traje akcija na pakete interneta i televizije. Njihova je trenutna cijena 229,90 kuna (umjesto dosadašnjih 279,90 kuna), uz što korisnici za dodatnih 19 kuna mjesečno mogu odabrati i veliki Filmski paket kanala sa Snimalicom.

Ako odaberu Filmski paket, Iskonovci dobivaju 100 kanala, od čega je čak 30 tematskih filmsko - dokumentarnih. Pretvorimo li ih u konkretne emitirane sadržaje, dolazimo do brojke od čak 1200 filmova, 3000 serija te 1000 dokumentaraca koji će im tjedno biti na raspolaganju.

Uz internet brzine do 100 Mbps i mnoštvo sadržaja za filmofile, Iskonovci će moći besplatno koristiti pun potencijal naprednog i inteligentnog Iskon.TV-a, koji na zaslon televizora (zasad jedini u Hrvatskoj) donosi iskustvo naprednog digitalnog streaming servisa.

Konkretno to znači da, svaki put nakon pritiska tipke 0 na daljinskom upravljaču, gledatelj dolazi na početni zaslon s personaliziranim preporukama sadržaja koji ga zanimaju ili bi mu se tek mogli svidjeti. Algoritam, na kojem se u Iskonu kontinuirano radi u suradnji s Google partnerima, raspoznaje i doba dana u koje se u kućanstvu prate pojedine vrste sadržaja. Primjerice, mladoj obitelji će (nakon što u kratkom roku nauči obrasce biranja) prijepodne sugerirati nove epizode Peppe Pig, a navečer novi dobar triler ili akcijski film za roditelje.

Osim osobnih preporuka, na početnom se zaslonu TV sadržaji mogu pregledati i prema kategorijama, pa se vrlo lako dolazi do popisa trenutno dostupnih komedija, dokumentaraca ili kulinarskih emisija (…), bez obzira na kanal na kojem se prikazuju prikazuju.

Za kraj, novi Iskon.TV ima i tražilicu apsolutno svih sadržaja koji su emitirani unazad tjedan dana. Zahvaljujući kontinuiranoj Snimalici (koja je dio proljetnog akcijskog paketa), isti se mogu naknadno pokrenuti i gledati kada Iskonovcu to odgovara. U tražilicu je moguće upisati naziv filma, glumca ili redatelja, što dodatno olakšava pretragu već spomenutih 1200 filmova, 3000 serija i 1000 dokumentaraca tjedno.

Iskonovci su došli i do zanimljive statistike da bi filmofil koji odabire jedan naslov dnevno, u svojem životu mogao pogledati preko 20.000 filmova. Uz bogat izbor sadržaja i kanala, još je samo potrebno izračunati koliko je to u – kokicama.

18. travanj 2024 14:10