08. rujan 2020.

Vertiv rangiran kao jedan od vodećih dobavljača na brzo rastućem tržištu modularnih podatkovnih centara

Istraživanje koje je provela Omdia otkriva kako se globalno tržište montažnih modularnih podatkovnih centara, od edgea do jezgre, povećalo za više od 65%

Vertiv (NYSE: VRT), globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i rješenja za kontinuitet poslovanja dobio je još jedno priznanje od tvrtke Omdia koja se bavi analizama tržišta. Prema njihovom izvješću, Vertiv je rangiran kao jedan od vodećih dobavljača na tržištu montažnih modularnih (PFM) podatkovnih centra, s drugim najvećim tržišnim udjelom na svijetu. Novo objavljeno istraživanje naglasilo je kako prednosti kao što je mogućnost pouzdanog razvoja pokreću značajan rast u prihvaćanju PFM rješenja na svim zemljopisnim područjima.

Izvješće tvrtke Omdia naziva Prefabricated Modular Data Centres objavljeno je početkom 2020. godine, temelji se na podacima iz 2018. i 2019. Prema izvješću, 2018. godine ukupna isporuka PFM-a procijenjena je na vrijednost od preko 1,2 mlrd. USD, s predviđenim rastom za više od 65% za 2019. Analitička grupa ovaj snažni rast pripisuje brojnim čimbenicima, uključujući prilagodljivosti, prednosti izrade i integracije podatkovnih centara neovisno o lokaciji implementacije te samoj brzini implementacije.

Lucas Beran, glavni analitičar Omdia istraživačke prakse za cloud i podatkovne centre te autor izvješća, identificirao je brzinu implementacije kao primarni pokretač za brojne vlasnike i operatere.

- Konstantno povećanje količine podataka i uvijek rastuća potražnja za računarstvom pokreću ubrzani rast potrebe za podatkovnim centrima. S obzirom da je tradicionalnom podatkovnom centru potrebno od 18 do 24 mjeseca do implementacije, često je potrebno brže rješenje. U prosjeku, dobavljači montažnih modularnih podatkovnih centara mogu isporučiti rješenje za četiri do šest mjeseci - rekao je Beran.

- Svjedočili smo snažnom rastu potražnje za PFM podatkovnim centrima jer vlasnici i operateri shvaćaju prednosti prilagodljivosti, ekonomičnosti i brzine implementacije koje pružaju. Naši kupci također cijene fleksibilnost dizajna i prilagodbe koje nudimo. Također, kako bi proizvodi koje nudimo bili otporniji i brže dostupni, stekli smo PFM TIER-ready certifikat u EMEA regiji nedavnim sporazumom s Uptime Institutom. Uz to, povećali smo obujam poslovanja u Sjevernoj Americi  te radimo na planovima za širenje naših PFM pogona u Hrvatskoj kako bi povećali kapacitet i ojačali naše mogućnosti u ovom ključnom tržišnom sektoru -  rekao je Igor Grdić, član Uprave Vertiv Croatia.

Omdia izvješće definiralo je više različitih oblika PFM podatkovnih centara s varijabilnim slučajevima uporabe, uključujući IT i specifične projekte, kao i takozvane all-in-one module (s integriranim IT-em, napajanjem i rashladnom infrastrukturom) koji se pretežito koriste u obrazovnim, industrijskim i zdravstvenim aplikacijama te u udaljenim i nepogodnim okruženjima. Prema Omdia izvješću, potražnja za edge računarstvom potiče prihvaćanje all-in-one modula za edge lokacije kojima je potrebno prisustvo manjeg podatkovnog centra u blizini krajnjih korisnika. Pristup „plug and play“  donosi brojne koristi kao što je skraćivanje vremena pokretanja i puštanja u pogon na samo nekoliko dana umjesto tjedana ili mjeseci, kao i smanjuje mogućnost reduciranja kvalitete, budući da su komponente unaprijed integrirane i testirane izvan mjesta implementacije.

Kao što je navedeno u izvješću, VertivPFM dizajni pokrivaju niz različitih ponuda za ispunjavanje specifičnih potreba kupaca, poput Vertiv ™ SmartMod™ - potpuno samostalnog, lako konfigurirajućeg i spremnog za isporuku PFM raspona proizvoda koji omogućuje brzu implementaciju novog podatkovnog centra u prazan prostor. SmartMod dizajni nedavno su nagrađeni od strane Uptime Instituea sa  „Uptime Institute’s TIER-Ready designation of performance resiliency“ na području Europe, Bliskog Istoka i Afrike (EMEA). Ovo je Vertivu omogućilo prodaju usluga koje nose oznaku Tier Certification of Constructed Facilities (TCCF) Uptime Institutea s TIER-Ready modularnim jedinicama , što klijentima Vertiva izravno omogućava sve prednosti  potpunog certificiranja . Vertiv također nudi potpuno prilagođena PFM rješenja, koja uključuju dizajn, upravljanje projektima i integraciju sustava.

Za više informacija o TIER-Ready partnerstvu i Vertiv mogućnostima, uključujući Vertiv ™ modul napajanja, SmartMod™ i SmartMod™ MAX, posjetite www.Vertiv.com/Solutions. Ukoliko želite saznati  više o tome  kako Vertiv može pomoći vlasnicima i operaterima podatkovnih centara kako bi se neometano razvijali, posjetite https://www.vertiv.com/en-emea/campaigns/scale-with-confidence/